Primarii din Cluj chemati la Prefectura

Cei 81 de primari din judetul Cluj, convocati la prefectura pentru a explica de ce n-au fost in stare sa cheltuie miliardele alocate pentru renovari, igienizari, reabilitari de scoli, au venit aproape toti la raport.

Li s-a cerut sa explice motivele pentru care nu s-au atins de bani. Explicatiile au curs: procedura e greoaie, termenele lungi, constructori deloc, specialisti nicaieri, banii se deconteaza tarziu si firmele nu asteapta. Unii au aflat la sedinta de ieri ca au primit bani si nu le-a venit sa creada. Altii au venit la sedinta desi nu li s-a alocat nimic, ca sa se planga.

In ciuda proportiei mici de bani cheltuiti pe 4 HG emise inca din martie (sub 10% din aproape 500 de miliarde de lei), cine i-a ascultat ieri pe primari a aflat ca la tara se lucreaza pe rupte “Azi au inceput lucrarile”, “Noi am renovat singuri”, “Acuma ne intalnim cu firma”.

Si totusi Clujul e al cincilea de la coada, in timp ce un judet vecin, Bihorul, a reusit sa cheltuie 82% din fonduri, pe aceleasi proceduri. Si tot pe aceleasi proceduri, comuna Aghires a reusit sa cheltuie 40%, in timp ce municipiul Cluj-Napoca – nimic.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.