Craiova: Water Park pe fonduri europene in Parcul Tineretului

Craiova, POR, Water Park, turism, investitie, proiect

A doua etapa a amenajarii parcului din lunca, realizarea unui Water Park, va fi facuta prin fonduri europene. Autoritatile locale vor sa depuna proiectul in valoare de peste 18 milioane euro pe una dintre masurile Programului Operational Regional destinate dezvoltarii turismului.

Potrivit proiectului, mega-strandul din parc va avea bazine cu apa pentru copii si pentru adulti, zona de jocuri pe plaja cu nisip, vestiare si dusuri dar si restaurante apartinand unor mari lanturi de alimentatie publica. Poate una dintre cele mai spectaculoase piscine va fi aceea pentru copii, care va avea tema Piratii din Caraibesi va cuprinde barca de pirati cu tobogan, un crocodil gigant, tun cu apa, insula piratilor cu tobogan, palmieri, roci care inconjoara lungimea piscine. Complexul va avea inclusiv o piscina acoperita care va beneficia de incalzire pe timp de iarna.

Zona de joc si plaja pentru copii mari si adulti, cu tobogane si echipamente de joaca, va cuprinde doua tobogane cu apa ce pornesc de la o inaltime de peste noua metri si au 90 de metri lungime, trei tobogane cu apa, ce pornesc de la peste patru metri inaltime si care au lungimea pistei de 21,5 metri,un lac si un rau in miniatura, ce consta intr-un canal cu apa curgatoare cu viteza mica si o zona de relaxare in apa, bazin cu valuri si zona de plaja cu nisip, dar si un bazin olimpic.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.