Primaria Sighetu Marmatiei a elaborat strategia de dezvoltare pentru infrastructura de transport in zona de frontiera

Sighetu Marmatiei, infrastructura, transport, PHARE, obiective

La acea data obiectivul era refacerea “Podului Istoric” de la Sighetu Marmatiei, peste raul Tisa, pod care pana in anul 1945 lega Romania de Ucraina.

Investitia a fost sustinuta atat de Programul Phare CBC, cat si de Consiliul Local Sighetu Marmatiei, precum si de Guvernul Romaniei. Dupa 8 ani de la demararea primelor actiuni s-a inaugurat transportul intre Romania si Ucraina prin punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmatiei.

Dezvoltarea infrastructurii de transport sprijina punerea in valoare a pozitiei geografice a Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord), ca zona de tranzit dinspre/inspre Ungaria si Ucraina si duce la cresterea mobilitatii, persoanelor si a marfurilor, atat inter- cat si intra-regionale, astfel incat pot fi reduse distantele parcurse si costurile asociate.

Dezvoltarea infrastructurilor de transport: rutier, feroviar, aerian si alinierea acestora la standardele europene (din punct de vedere al parametrilor tehnici si operationali) duce la racordarea coerenta a retelei regionale la reteaua nationala si europeana si corelarea proiectelor de dezvoltare ale Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord) cu cele din regiunile vecine.

Obiectivele strategice judetene ale domeniului “Dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de transport” pentru perioada 2007 – 2013 sunt:
1) cresterea gradului de accesibilitate a judetului prin reabilitarea si aducerea la standarde comunitare a retelei de transport rutier, cale ferata si aeriana din judet;
2) asigurarea coeziunii teritoriale a judetului cu tarile membre UE prin interconectarea cu reteaua de autostrazi (ex : Drum expres Vaja Baia Mare);
3) realizarea de drumuri de centura;
4) stabilirea de culoare rutiere strategice.

Mai multe detalii: www.administratie.ro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.