Alba Iulia: Proiect de 4,8 milioane euro pentru integrarea romilor in societate

Alba-Iulia, activitati, rromi, activitati, consiliere, POSDRU, buget

Este vorba de un proiect implenetat in mai multe judete din tara prin intermediul caruia romii pot transforma meseriile traditionale in surse legale de venit, iar obiceiurile pot tine loc de carte de vizita.

Conctret, prin proiectul “Impreuna pentru o societate mai buna”, vor fi elaborate 80 de programe in domeniul economiei sociale in vederea dezvoltarii intreprinderilor si cooperativelor sociale si vor fi create cel putin 600 de noi locuri de munca in ateliere, mini-fabrici, mini-ferme de productie, 2000 de persoane urmand a fi calificate pentru piata fortei de munca.

Activitati de consiliere si calificare profesionala

Proiectul, finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, este destinat persoanelor de etnie roma, persoanelor cu dizabilitati precum si persoanelor cu venit minim garantat si este implementat de Agentia Nationala pentru Romi, in parteneriat cu Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romania si Fundatia Giacomo Brodolini din Italia.

Bugetul proiectului este de aproximativ 4,8 milioane de euro, iar banii vor fi folositi pentru activitati de consiliere, calificare profesionala, infiintarea a 8 Centre Regionale de Resurse pentru Economia Sociala, cate unul in fiecare din regiunile de dezvoltare ale Romaniei. Proiectul se va derula pana in mai 2011.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.