Romania si UE au incheiat procesul de stabilire a conditiilor pentru importul de produse agroaliment

In urma negocierilor cu Uniunea Europeana,Romania a reusit sa obtina o serie de conditii favorabile privind importurile la unele produse agricole si agro-alimentare. Astfel, la importul in Romania, cele doua parti au stabilit mentinerea regimului comercial actual pentru produse care au beneficiat si pana in prezent de concesii (carne de vita, cereale, branzeturi si lapte praf, ciuperci etc).

Pentru anumite categorii de produse s-a convenit majorarea concesiilor existente, cum ar fi majorarea contingentelor de carne de pasare pana la un nivel de 9.000 tone (de la 4.000 t/an in prezent), exceptarea de la plata taxelor vamale in cadrul contingentului de zahar de 20.000 tone si reducerea taxelor vamale de la 45% la 18,8% in cadrul contingentului de 15.000 tone de zahar, precum si majorarea contingentului de malt de la 10.000 tone la 31.000 tone anual.

Cele doua parti au negociat, de asemenea, deschiderea de contingente la importul in Romania de carne de porc (exclusiv carnea de porc proaspata), bovine vii cu greutatea peste 300 kg, iaurt, anumite fructe si legume proaspete (ceapa, morcovi, tomate, telina, caise si mere).

Sursa: , Adevarul online, Joi 27 mai 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.