Situatia proiectelor depuse in cadrul REGIO – 7 decembrie 2009!

ADR Sud Muntenia, proiecte, situatie, POR, finantare

Din cele 295 proiecte depuse, 60 au fost respinse, 2 au fost retrase de aplicanti, iar pentru alte trei proiecte aplicantii au renuntat la semnarea contractului.

Situatia proiectelor depuse pe cele 5 axe ale Regio si care se afla in diferite etape ale procesului de evaluare este urmatoarea:

Axa prioritara 1: Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere (buget 197,96 milioane de euro).

Domeniul 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul: “Centre urbane” au fost depuse 12 Planuri Integrate de Dezvoltare Urbana (PIDU), continand 35 de cereri de finantare cu o valoare totala a asistentei nerambursabile solicitate de aproximativ 121,18 mil. euro. In prezent se desfasoara etapa de evaluare tehnica si financiara a cererilor de finantare componente ale PIDU-urilor declarate admisibile, conforme si eligibile.

Axa prioritara 2: Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale (buget 124,76 milioane euro). Domeniul major de interventie 2.1 Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi-urbane inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura.

Pana in prezent au fost depuse 39 de proiecte, din care 10 respinse si 1 retras de aplicant. Valoarea totala solicitata prin aceste 39 de proiecte este de aproximativ 244 mil. euro.

Din cele 28 de proiecte ramase, 12 proiecte sunt in rezerva, 1 este in curs de aprobare a raportului de evaluare tehnica si financiara, iar pentru 15 s-au semnat contractele de finantare.

Nota: Toate cele 10 proiecte respinse si proiectul retras de aplicant au fost ulterior redepuse, fiind in prezent fie in diferite etape ale procesului de evaluare, selectie si contractare, fie semnandu-se deja contractul de finantare.

Depunerea proiectelor in cadrul acestei axe a fost suspendata incepand cu data de 11.03.2009, ora 16:30.

Axa prioritara 3: Imbunatatirea infrastructurii sociale (buget 93,56 mil. euro) are patru domenii majore de interventie:

– Domeniul major de interventie 3.1 Reabilitare/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate – alocare regionala 24,21 mil. euro.

Au fost depuse 12 proiecte, din care in prezent doua se afla in etapa de evaluare tehnica si financiara, opt sunt in rezerva si doua in etapa de analiza a proiectului tehnic, asistenta nerambursabila solicitata fiind de aproximativ 48,79 mil. euro.

Nota: Depunerea proiectelor in cadrul acestui domeniu major de interventie a fost suspendata incepand cu data de 28.09.2009, ora 16:00.

– Domeniul major de interventie 3.2 Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale – alocare regionala 13,88 mil. euro.

Au fost depuse sapte proiecte, din care unul a fost respins, trei se afla in etapa de evaluare a conformitatii administrative si eligibilitatii, doua in etapa de evaluare tehnica si financiara, iar un altul se afla in etapa precontractuala de analiza a cererii de finantare revizuite, asistenta nerambursabila solicitata fiind de aproximativ 3,3 mil. euro.

– Domeniul major de interventie 3.3 Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta – 13,88 mil. euro. Un proiect depus si aflat in stadiul evaluarii conformitatii administrative si eligibilitatii, asistenta financiara solicitata fiind de aprox. 9,6 mil. euro.

– Domeniul major de interventie 3.4 Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua – 34,46 mil. euro.

Pana in prezent au fost depuse 100 de proiecte, din care: 3 contracte de finantare sunt semnate, 5 proiecte sunt in curs de contractare, 2 proiecte se afla in etapa de vizita la fata locului, 19 de proiecte sunt in etapa precontractuala de analiza a proiectului tehnic/cererii de finantare revizuite, 65 de proiecte sunt in etapa de evaluare tehnica si financiara/rezerve, 6 proiecte au fost respinse in cadrul evaluarii tehnice si financiare, asistenta nerambursabila solicitata pentru toate acestea fiind de aproximativ 103,94 milioane de euro.

Nota: Depunerea proiectelor in cadrul acestui domeniu major de interventie a fost suspendata incepand cu data de 14.09.2009, ora 16:00.

Axa prioritara 4: Sprijinirea mediului de afaceri regional si local (buget 113,22 mil. euro).

– Domenul major de interventie 4.1 Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala – alocare regionala 38,27 mil. euro.

Trei proiecte depuse – unul retras ulterior de aplicant, iar doua proiecte sunt in etapa precontractuala de analiza a proiectului tehnic. Asistenta financiara nerambursabila solicitata este de aproximativ 7,05 mil. euro.

– Domeniul major de interventie 4.2 Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea de noi activitati – buget 33,50 mil. euro. NICIUN PROIECT DEPUS.

– Domeniul major de interventie 4.3 Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor – alocare regionala 28,47 mil. euro.

In cadrul primului apel de proiecte cu termen limita de depunere 16 iunie 2008 au fost depuse 54 de cereri de finantare de catre solicitantii din regiunea Sud Muntenia, in valoare totala de aproximativ 67,5 milioane de lei (din care asistenta financiara nerambursabila solicitata aproximativ 45 milioane de lei).

Au fost respinse 30 de proiecte, trei aplicanti au renuntat la semnarea contractului si s-au semnat 21 de contracte de finantare.

In cadrul apelului de proiecte cu depunere continua deschis incepand cu data de 23.11.2009 au fost depuse 11 de cereri de finantare, avand o valoare a asistentei financiare nerambursabile solicitata de aproximativ 1,2 milioane euro. 10 cereri se afla in curs de verificare si una a fost respinsa.

Axa prioritara 5: Dezvoltarea si promovarea turismului (buget 101,86 mil. euro).

– Domeniul major de interventie 5.1 Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe – 32,83 mil. euro.

Au fost depuse paisprezece proiecte, din care unul a fost respins ca neconform administrativ si redepus ulterior, un contract de finantare a fost semnat, un proiect se afla in etapa precontractuala de analiza a proiectului tehnic, opt proiecte se afla in prezent in etapa de evaluare tehnica si financiara si trei proiecte se afla in curs de evaluare a conformitatii administrative si eligibilitatii. Valoarea asistentei financiare nerambursabile solicitate prin aceste proiecte este de aproximativ 42,47 mil. euro.

– Domeniul major de interventie 5.2 Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice – 22,177 mil. euro.

S-au depus nouasprezece proiecte (13 pana la termenul limita de 19.12.2008 si 6 incepand cu 23.11.2009), din care sapte proiecte au fost respinse, sase sunt in curs de analiza a conformitatii administrative si eligibilitatii, doua se afla in etapa precontractuala de analiza a PT-ului, trei in etapa de contractare si un contract semnat. Proiectele aflate in evaluare au o valoare a asistentei nerambursabile solicitate de aproximativ 40,78 mil. euro.

– Domeniul major de interventie 5.3 Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica – 150.355.934 de euro.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.