Noul Program de Vecinatate Romania-Republica Moldova 2004-2006

Astazi are loc la Bucuresti intalnirea bilaterala Romania-Republica Moldova pentru aprobarea Documentului Comun de Programare si a fiselor de proiect pentru Noul Program de Vecinatate Romania – Republica Moldova 2004-2006.

Bugetul pentru programarea 2004-2006, corespunzator granitei Romania-Republica Moldova este urmatorul:

  • Pentru Romania fonduri nerambursabile in valoare totala de 22 Mil. Euro, din care pentru 2004 – 5 mil. EURO, pentru 2005 – 7 Mil. Euro si pentru 2006 – 10 Mil. Euro;
  • Pentru Republica Moldova fonduri nerambursabile in valoare totala de 5 Mil. Euro, aproximativ cate 1,6 Mil. Euro pentru fiecare an.
  • Fondurile nerambursabile sunt destinate finantarii de proiecte comune transfrontaliere prin scheme de granturi avand ca beneficiari autoritatile locale si regionale, precum si institutii non-profit din regiunea de granita eligibila.

Documentele de programare au fost redactate de un grup de lucru romano-moldovean, cu sprijinul unei echipe de asistenta tehnica angajata de partea romana si sunt realizate in perspectiva multianuala si multisectoriala. Documentele vor fi inaintate spre aprobare Comisiei Europene pana la data de 30 iunie 2004, conform calendarului stabilit o data cu lansarea oficiala a programului in luna februarie 2004.

Sursa: , Ministerul Integrarii Europene, 24 iunie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top