Fonduri europene pentru o administratie publica eficienta, la DGASPC Sector 6

fonduri europene, DGASPC Sector 6, proiect, finantare nerambursabila

Managerul de proiect, Ovidiu Ionescu, a declarat, in conferinta de presa prilejuita de lansarea proiectului ‘Formare profesionala pentru o administratie publica moderna’, ca scopul sau este pregatirea personalului DGASPC Sector 6 in domenii cheie, care vor sprijini imbunatatirea capacitatii organizatorice si implementarea politicilor publice la nivel local.

‘Grupul-tinta al proiectului este format din 178 de angajati ai DGASPC, care vor beneficia in mod direct de participarea la cele cinci sesiuni de instruire care vor avea loc si la doua seminarii tematice, precum si de o vizita de studiu in Marea Britanie’, a precizat Ionescu.

El a aratat ca obiectivele specifice ale proiectului sunt crearea unui cadru pentru dobandirea abilitatilor si competentelor specifice in folosirea tehnologiei informatice, utilizarea unei limbi straine de circulatie europeana si cresterea gradului de perfectionare in utilizarea curenta a instrumentelor manageriale necesare implementarii proceselor ciclului de politici publice (management de proiect, comunicare, relatii publice si managementul imaginii institutionale, management organizational).

De asemenea, a mai spus Ionescu, prin acest proiect se urmareste crearea unui instrument specific in vederea identificarii si analizarii nevoilor de formare permanente ale personalului DGASPC Sector 6 in concordanta cu temele politicilor UE privind egalitatea de sanse si dezvoltarea durabila. La randul sau, directorul DGASPC Sector 6, Marius Lacatus, a subliniat importanta fondurilor nerambursabile, apreciind ca acestea reprezinta o sansa reala de dezvoltare pentru comunitate.

Totodata, el a mentionat ca in 2010 institutia pe care o conduce a atras finantare nerambursabila in valoare de peste 400.000 euro (pentru doua proiecte) iar un al treilea proiect, a carui finantare solicitata se ridica la peste 160.000 de euro, se afla in etapa de evaluare.

‘Obiectivul nostru este atragerea cat mai multor astfel de finantari, care nu numai ca ne permit dezvoltarea si modernizarea serviciilor acordate cetatenilor, dar permit si economisirea banilor din bugetul local, care pana la urma sunt contributiile fiecaruia dintre noi’, a subliniat Marius Lacatus.

Proiectul ‘Formare profesionala pentru o administratie publica moderna’ derulat de DGASPC Sector 6, pe o perioada de 12 luni, este cofinantat din Fondul Social European si este implementat in cadrul axei prioritare ‘imbunatatiri de structura si proces ale managementului ciclului de politici publice’.

Valoarea totala a proiectului se ridica la valoarea eligibila de 892 932,00 lei, contributia din Fondul Social European reprezentand 875,073.36 lei (98%) iar cea a DGASPC Sector 6 fiind de 17.858, 64 (2%).

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.