Municipalitatea onesteana se axeaza si in acest an pe atragerea de finantari europene

Onesti, finantari europene, proiecte, resurse, dificultati

“Va fi mai dificil in prima jumatate a anului, dar speram ca in partea a doua lucrurile sa revina la normalitate”, este de parere Florian. “Totusi, de la anul acesta noi avem asteptari mari, mai mari decit in 2009”.

Principala cauza a dificultatilor din 2010 va fi reducerea drastica a transferurilor de la bugetul de stat, in conditiile in care multe proiecte si institutii ar trebui finantate in acest mod. Un mare balon de oxigen il vor reprezenta fondurile europene atrase la Onesti, in valoare de cateva zeci de milioane de euro.

Proiectele au fost depuse pe parcursul anului trecut, iar unele dintre acestea au ajuns aproape de faza de executie, in timp ce altele au finantarea aprobata. De altfel, intocmirea de proiecte europene a reprezentat un aspect pozitiv al activitatii din anul care a trecut.

“Cred ca anul 2009 s-a incadrat in ceea ce s-a intamplat si pe plan national. Nici incasarile la bugetul local nu au fost chiar rele si nici problemele cu care ne-am confruntat nu au fost chiar asa de mari”, a apreciat viceprimarul Constantin Florian.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.