In municipiul Ramnicu Valcea incepe reabilitarea statiei de epurare a apelor reziduale

Ramnicu Valcea, statie epurare, finantare nerambursabila, ISPA

Valoarea lucrarilor de la statia de epurare s-a ridicat la 10,8 mil. Euro, din care 51,49% finantare nerambursabila de la Uniunea Europeana, iar 48,51% cofinantare dintr-un imprumut acordat de Banca Europeana de Investitii.

Lucrarile care au demarat in luna februarie 2008 si aveau ca termen de finalizare stipulat in contract luna decembrie 2009 au constat in imbunatatirea sistemului de tratare a apelor reziduale prin promovarea unor tehnologii nepoluante in vederea reducerii impactului negativ asupra panzei freatice si asupra obiectivelor si localitatilor situate in aval pe raul Olt de municipiul Ramnicu Valcea.

Noua statie de epurare administrata de operatorul local in domeniu – SC ACVARIM SA, societate comerciala ce functioneaza in subordinea Consiliului Local Ramnicu Valcea – rezolva in totalitate problema apelor uzate din municipiu si exista posibilitatea oferirii aceluiasi tip de servicii si altor localitati invecinate.

Reabilitarea statiei de epurare face parte din Masura ISPA “Reabilitarea alimentarii cu apa, a canalizarii si statie de epurare in Ramnicu Valcea” in valoare de 29 mil. Euro, din care 75% finantare nerambursabila din partea Uniunii Europene.

De precizat ca un alt proiect ISPA s-a finalizat cu succes la Ramnicu Valcea in cursul anului trecut, proiect care a constat in construirea unei deponii ecologice de deseuri la Feteni, in inchiderea vechii gropi de gunoi a orasului de la Raureni, precum si in realizarea unei statii de compost a deseurilor bio-degradabile.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.