Cinci noi programe Sapard

Comisia Europeana ar putea aproba, in prima parte a anului viitor, cinci noi programe SAPARD, in valoare de 367 Milioane de Euro, pentru anul in curs prioritatea fiind absorbtia fondurilor angajate, a declarat, vineri directorul general al Agentiei SAPARD, Gheorghita Corbu.

Cele cinci noi masuri SAPARD vizeaza imbunatatirea calitatii alimentelor (52,4 Milioane Euro), managementul resurselor de apa (43,6 Milioane de Euro), constituirea grupurilor de producatori (26 Milioane de Euro), protectia mediului si mentinerea peisajului rural (39 Milioane de Euro), silvicultura (206 Milioane de Euro).

Directorul Agentiei SAPARD a afirmat ca derularea proiectelor contractate se desfasoara conform graficului stabilit. In ceea ce priveste fondurile alocate, care ar trebui accesate pina la sfirsitul lunii septembrie (150 Milioane de Euro), Corbu a precizat ca acestea vor fi cheltuite in totalitate. Programul SAPARD al Uniunii Europene a fost lansat la 1 august 2002, prin derularea a trei masuri, si anume “Imbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicole”, “Dezvoltarea si imbunatatirea infrastructurii rurale” si “Asistenta tehnica”.

La sfirsitul anului 2003 au fost aprobate finantarile pentru investitii in exploatatii agricole, dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice si imbunatatirea pregatirii profesionale. Prin SAPARD, Romania are acces la fonduri UE de aproximativ un miliard de euro. Jumatate din sumele necesare aplicarii acestui program sint asigurate din surse interne.

Sursa: , Ziarul de Iasi online, 10 iulie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.