Investitie importanta in extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa din judetul Dambovita

Dambovita, investitie, POS Mediu, fonduri europene nerambursabile

Fondurile pentru proiect, care se va desfasura se va derula in perioada 2010-2014, sunt asigurate prin Programul Operational Sectorial de Mediu.

“Am accesat un proiect pentru modernizare, extindere si reabilitare a infrastructurii de apa si canalizare, statii de epurare in municipiile Targoviste si Moreni, precum si alte patru orase Fieni, Titu, Gaesti si Pucioasa. Investitia se va derula pe parcursul a patru ani cu documentatia pentru licitatie, sustinerea licitatiilor, contractarea lucrarilor, lucrarile efective care se vor derula, in cea mai mare parte, pe parcursul anilor 2011-2012′, a declarat directorul Companiei de Apa Dambovita, Radu Vasilescu.

Din intreaga valoare a proiectului un procent de 77,5% este asigurat din fonduri europene nerambursabile, restul fiind alocati de la bugetul de stat, bugetul local si de catre companie. Pentru asigurarea partii de finantare Compania de Apa intentioneaza sa acceseze un imprumut bancar.

Urmare a acestei investitii pretul apei va creste in acest an, insa reprezentantii Companiei de Apa Dambovita nu au precizat cu cat. In prezent pretul metrului cub de apa furnizat de societatea din Dambovita este de 3,20 de lei.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.