Investitie publica de doua milioane de euro la Campeni

Campeni, fonduri nerambursabile, investitie, finantare, proiect

Investitia este parte componenta a proiectului judetean “Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Alba”.

Finantarea acestui obiectiv va fi asigurata din fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene, alocatii de la bugetul de stat, alocatii de la bugetul local, dar si din contributii proprii ale operatorului jduetean de servicii de apa potabila si canalizare, si are o valoare totala de 102 milioane de euro.

Statie de epurare noua

La nivelul orasului Campeni, canalizare va fi extinsa cu inca 8.700 metri de conducta, astfel incat la sfarsitul proiectului gradul de acoperire a populatiei cu servicii de canalizare va depasi 90 al suta. Totodata vor fi construite inca cinci noi statii de pompare a apelor uzate cu debite intre 5l/s si 63 l/s.

Pe terenul pus la dispozitie de Primaria Campeni se va construi o statie de epurare a apelor uzate destinata sa serveasca 8.000 de locuitori.

Consultantul a luat in calcul la dimensionarea statiei de epurare si apele uzate din comuna Bistra care va fi racordata la statia de epurare Campeni intr-o alta etapa. Comuna Bistra are ca termen de conformare pentru existenta unei statii de epurare a apelor uzate anul 2018.

Proiect judetean de patru ani

Proiectul judetean se va derula pe perioada a patru ani, incepand cu acest an, si se refera la lucrari de investitii in sistemul microregional si in sapte aglomerari urbane, cu o populatie mai mare de 10.000 de locuitori. Aceste orase au termen de conformare la normele europene anul 2010 pentru Alba Iulia si Sebes, 2013 pentru Aiud, Blaj, Cugir si Ocna Mures si 2015 pentru Campeni.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.