Ministerul Mediului si Padurilor a transmis spre aprobare Comisiei Europene 2 proiecte majore de infrastructura de mediu

Comisia Europeana, proiecte, infrastructura, mediu, investitii, deseuri

Aceste proiecte vizeaza sectorul de apa/apa uzata (proiectul aferent judetului Braila) si sectorul managementului integrat al deseurilor (proiectul aferent judetului Sibiu).

Investitiile finantate prin proiectul “Reabilitarea si modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Braila” vizeaza extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare, a surselor de apa, a retelelor de distributie si a statiilor de tratare a apei, extinderea si reabilitarea rezervoarelor de apa, a statiilor de pompare si reabilitarea si extinderea sistemelor de colectare si epurare a apei uzate.

Majoritatea locuitorilor judetului vor beneficia de rezultatele acestui proiect. Valoarea totala eligibila a proiectului este de 95,748,800 Euro (fara TVA).

Prin proiectul “Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Sibiu” se urmareste finantarea investitiilor pentru construirea unei statii de sortare, a 2 statii de compostare, inchiderea a 5 depozite urbane neconforme de deseuri.

Valoarea totala eligibila a proiectului este de 22.571.548 Euro (fara TVA). La nivelul judetului Sibiu, cca. 425.100 de locuitori vor beneficia de acest proiect.

Nota:
Pentru sectoarele de apa/apa uzata si management al deseurilor exista un portofoliu de proiecte aflate in pregatire. Din acest portofoliu fac parte 32 de proiecte pentru domeniul apei/apei uzate si 33 de proiecte in sectorul gestionarii deseurilor, majoritatea urmand a fi transmise gradual Comisiei Europene spre aprobare pe parcursul anului 2010.

Sursa: Ministerul Mediului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.