Primaria Onesti pune in aplicare programul de investitii stabilit in strategia de dezvoltare pe termen lung a municipiului

Onesti, management integrat, deseuri, investitii, infrastructura

O prima investitie se refera la managementul integrat al deseurilor prin realizarea unui Depozit ecologic zonal de deseuri menajere si a unui sistem integrat de colectare a deseurilor in municipiul Onesti.

CJ Bacau, Ministerul Mediului si primaria municipiului Onesti sunt responsabilii realizarii acestui proiect, cu o valoarea estimata la 20 milioane euro, in perioada 2007-2010.

O importanta deosebita este acordata fluidizarii traficului prin realizarea unui pasaj inferior la intersectia DN 11 cu CF Adjud-Ciceu. Se are in vedere amenajarea intersectiei, consolidarea si extinderea la patru benzi a podului peste raului Trotus.

Perioada de realizarea a investitiei este stabilita pentru 2009-2013, cu o alocare de 8 milioane euro, principalii responsabili fiind primaria municipiului Onesti, Ministerul Mediului si CJ Bacau.

Pentru perioada 2008-2013, cu o valoarea estimata de doua milioane euro sunt prevazute finalizarea lucrarilor la Catedrala Ortodoxa “Pogorarea Duhului Sfant”.

Principalii responsabili ai proiectului sunt Primaria municipiului Onesti si Ministerul Culturii si Cultelor. Un loc important este ocupat de regenarea, reabilitarea si modernizarea diferitelor locatii din municipiul Onesti.

Reabilitarea si modernizarea Spitalului Municipal Onesti, construirea a doua ansambluri de locuinte (cu sprijinul ANL Bucuresti) si a doua sali de sport scolare (cu sprijinul Companiei Nationale de Investitii Bucuresti) reprezinta coordonate esentiale pentru indeplinirea strategiei de dezvoltare pe termen lung a primariei municipiului Onesti.

Regenerarea diferitelor zone din municipiul Onesti include diferite lucrari de alimentare cu apa si gaze, lucrari de modernizare a drumurilor, lucrari la canalizarea menajera, precum si diverse amenajari care implica reabilitarea si modernizarea unor alei, bulevarde, strazi, parcuri etc.

De asemenea, in acelasi capitol se afla si reabilitarea infrastructurii educationale a unitatilor de invatamant, a zonei alocate pietei agroalimentare-Bazar si Oborul, precum si realizarea unui parc industrial in municipiul Onesti.

Primaria municipiului Onesti impreuna cu Ministerul Economiei si Comertului aloca un spatiu important realizarii proiectului integrat privind informatizarea serviciilor publice care cuprinde: sistemul informatic integrat pentru managementul Administratie publice locale, asigurarea furnizarii serviciilor publice electronice moderne cetatenilor si Administratiei publice locale si implementarea tehnologiei GIS.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.