A fost semnat contractul de finantare pentru reabilitarea DN 24 si DN 24B

POS Mediu, contract, finantare, modernizare, proiect, infrastructura

Proiectul “Reabilitare DN24, limita de judet Galati-Vaslui-Crasna si DN24B, Crasna-Albita” are un buget total de aproximativ 633.057.728 lei, din care circa 370.639.510 lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala, restul sumei fiind asigurata de la Bugetul de Stat.

Prin implementarea acestui proiect se va asigura reabilitarea a 94,718 km de drum national, construirea a 9 poduri noi, reabilitarea a 16 poduri existente, precum si reabilitarea unui pasaj.

Prin acest proiect se urmareste, in principal, reducerea timpului de calatorie a autovehiculelor, de la limita de judet Galati-Vaslui la Albita, de la 98 minute la 76 minute si reducerea numarului de accidente rutiere cu 20%.

Acest proiect a fost depus in cadrul Axei Prioritare 2 “Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in afara axelor prioritare TEN-T, in scopul dezvoltarii unui sistem national durabil de transport”, DMI.2.1 “Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii rutiere” si are drept scop finantarea lucrarilor necesare reabilitarii DN 24 si DN 24B.

Perioada de executie a lucrarilor pentru proiectul mentionat este octombrie 2010 – octombrie 2012, fiind urmata de perioada de notificare a defectelor intre noiembrie 2012 – noiembrie 2014.

Sursa: Ministerul Transporturilor si Infrastructurii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.