Bani europeni, inaugurare romaneasca

salina, fonduri europene, turism,

Salina a fost reamenajata cu ajutorul a 4,8 milioane de euro de la UE si inca un milion de la autoritatile locale si judetene. Dar, dragi tovarasi, vorba cantecului, nu ne-a fost usor. Fiindca au putut fi ele, fondurile, europene, daca “know-how”-ul a fost de-al nostru, neaos, romanesc. Iar asta s-a vazut cel mai bine la respectarea, sau, mai bine zis, nerespectarea termenelor!

Astfel, inaugurarea finala a avut loc cu sase luni intarziere fata de termenul initial si aproape o luna fata de cel de-al doilea termen. A fost de fapt a treia inaugurare, dupa ce in iulie 2009 – cand toate lucrarile ar fi trebuit sa fie gata – au fost deschise publicului lacurile din apropierea minei, iar in august baza de tratament propriu-zisa.

Panglica a taiata-o Elena Udrea, cam la repezeala, pentru ca a doua zi salina nu era nicidecum data in functiune.

In fine, aceeasi doamna Udrea si premierul Emil Boc au “re”- inaugurat recent obiectivul complet, dar nu fara peripetii, deoarece un lift s-a stricat chiar in prezenta tuturor notabilitatilor.

Dar, ma rog, clujenii se pot lauda de-acum cu una dintre cele mai moderne saline din Europa centrala si de est, iar chinurile facerii probabil ca vor fi date uitarii. Din pacate, cu problema “know-how”-ului ramane cum am stabilit.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.