Eximbank reduce dobanzile la creditele acordate in lei

Banca de Export – Import a Romaniei Eximbank a anuntat, ieri, reducerea dobanzilor la creditele pentru export. Incepand cu aceasta luna, rata dobanzii de baza pentru creditele de export acordate in lei cu scadenta mai mica de 2 ani este de 17,88%, fata de 18,99% in luna iulie.

Pentru creditele de export acordate in lei cu scadenta mai mare de 2 ani, rata dobanzii de baza este de 15,90%. Toate dobanzile mentionate beneficiaza de bonificatii in proportie de 50-60%. De asemenea, a fost redusa si rata dobanzii de baza pentru creditele de investitii acordate in lei cu scadenta mai mica de 2 ani, care a scazut in aceasta luna cu 1,11 puncte procentuale, ajungand la 18,88%. Pentru creditele de investitii acordate in lei cu scadenta mai mare de 2 ani, rata dobanzii este de 17,90%.

In ceea ce priveste creditele de export, importuri de completare si finantari pe baza de creante comerciale acordate in USD, rata dobanzii de baza este de 3,53%, iar pentru creditele de investitii in capacitati de productie pentru export, acordate in USD, este de 4,03%. Rata dobanzii de baza la creditele de export pe termen scurt si finantari pe baza de creante comerciale acordate in euro este de 3,70%, in timp ce pentru creditele de investitii acordate in euro, dobanda este de 3,97%.

Sursa: , Gardianul online, 10 august 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.