Noua milioane de lei vor schimba imaginea Parcului Monument

Braila, Parc Monument, fonduri europene, modernizare, proiect

Fata orasului poate fi schimbata chiar si in momente de criza, daca se apeleaza la sprijinul financiar european.

Si cum Braila este deficitara la capitolul spatiu verde, avand sub 20 mp/cap de locuitor, municipalitatea a atras fonduri anul acesta pentru reabilitarea si modernizarea celui mai mare parc din oras, Parcul Monument, care-si va schimba radical infatisarea pe parcursul a 12 luni.

Proiectul este complex si cuprinde amenajarea peisagera a zonei – toaletarea si inlocuirea plantelor; reamenajarea sistemului de irigat cu apa bruta din Dunare; modernizarea retelei de apa si a celei de canalizare; reabilitarea bazinului cu fantana arteziana; reabilitarea gardului cu prefabricate din beton; refacerea aleilor pietonale si stradale; montarea mobilierului stradal in jurul aleilor si realizarea dotarilor necesare pentru locurile de relaxarea si de joaca destinate copiilor.

Sprijin european

Valoarea totala a proiectului este de 9 milioane de lei, dintre care valoarea cheltuielilor eligibile este de 7,5 milioane de lei.

“Contributia proprie suportata de la bugetul local este de 150.041 lei, reprezentand 2 % din totalul cheltuielilor eligibile. Primaria Braila are obligatia de a asigura resursele financiare pentru acoperirea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, precum si a celor suplimentare”, spune primarul Aurel Simionescu.

Proiectul face parte din Planul integrat de dezvoltare urbana a Municipiului. Brailenii sunt incantati de el, mai ales in conditiile in care lucrurile se schimba in bine.

“Daca Parcul Monument va fi mai frumos si cu mai multa verdeata, acest lucru nu poate decat sa ma bucure. Este singurul loc unde pot sa-mi plimb copilul”, spune Valeria Constantin, 36 ani.

Interventii necesare in contextul actual

In ultimii ani parcul, care are o suprafata de 530.000 mp, nu a mai suportat investitii majore.

Suprafata cuprinsa in actualul proiect este de 290.000 mp. Costurile investitiei sunt justificate, spun autoritatile, daca este sa tinem cont ca in 2008 s-au cheltuit 2,4 milioane de lei, respectiv 570.000 de euro cu intretinerea parcului.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.