Primele apeluri ESPON in anul 2010 vor fi lansate pe data de 3 mai 2010

anunt preliminar, ESPON 2010, apel, finantare, proiecte, prioritati

Astfel, pe data de 3 mai 2010, vor fi lansate noi oportunitati de finantare a cercetarii teritoriului in cadrul urmatoarelor prioritati:

Prioritatea 1 – Cercetare aplicata in domeniul dezvoltarii teritoriale, competitivitatii si coeziunii teritoriale pentru urmatoarele 2 tematici:

– Marile Europei (European seas in territorial development);
– Indicatori si perspective pentru serviciile de interes general (Indicators and perspectives for services of general interest in territorial cohesion and development).

Prioritatea 2 – Analize focalizate spatial, realizate la cererea utilizatorilor/Etapa 2 (tematicile vor fi anuntate in momentul lansarii apelului);

Prioritatea 4 – Valorificarea rezultatelor cercetarilor, consolidarea spiritului de proprietate asupra rezultatelor, cresterea participarii la procesul de luare a deciziei (pot participa doar Punctele de Contact ESPON desemnate de statele participante la program).

Anuntul preliminar are rolul de a informa potentialii beneficiari cu privire la viitoarele apeluri, astfel incat sa poata fi demarate din timp activitatile de conturare a ideilor de proiecte/expresii de interes si de cautare a partenerilor de proiect.

In perioada cuprinsa intre data publicarii anuntului preliminar si data de transmitere a propunerii de proiect, sunt eligibile cheltuielile efectuate pentru pregatirea proiectelor.

Astfel, daca propunerea de proiect este selectata, cheltuielile de pregatire a proiectului pentru care a fost incheiat un contract de finantare, pot fi rambursate din bugetul programului (cu conditia sa fie prevazute in propunerea de proiect).

Documente:
Anunt preliminar ESPON 2013

Sursa: www.infocooperare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top