Aproape un milion de lei pentru promovarea turistica a municipiului Sibiu

Sibiu, promovare, turism, POR, proiect, baroc, finantare nerambursabila

Municipalitatea lucreaza, in prezent, la elaborarea unui proiect care urmeaza sa fie depus in luna aprilie 2010 la ADR Centru in cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013, Axa Prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul major de interventie 5.3 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica, Operatiunea – Dezvoltarea si consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovarii produselor specifice si a activitatilor de marketing specifice.

Titulul proiectului pe care municipalitatea sibiana il va promova pe aceasta axa este SIBIU BAROC UPDATE. Valoarea totala a proiectului este de 977.984,75 lei, iar suma nerambursabila solicitata este de 777.054,74 lei.

“Fondurile pe care le solicitam ca finantare nerambursabila vor fi folosite pentru acoperirea costurilor campaniei de promovare si tipariturilor pentru acest program. Municipalitatea va finanta prin agenda culturala proiectele culturale selectate”, a declarat primarul Klaus Iohannis.

Proiectul presupune ca in 2011, toti operatorii culturali care doresc sa obtina finantarea evenimentelor culturale prin agenda culturala aferenta acestui an, sa aiba o tema comuna: BAROCUL.

Programul cultural va fi astfel conceput pentru a sarbatori perioada baroca a orasului Sibiu, prin intermediul oricarei forme contemporane de expresie si arta. Programul de evenimente culturale cu aceasta tema comuna va deveni si o importanta resursa turistica, alaturi de patrimoniul cultural si arhitectural al orasului.

Din punct de vedere turistic municipalitatea doreste ca prin intermediul acestui program sa individualizeze si sa dezvolte mesaje publicitare pornind de la istoria baroca a orasului Sibiu.

“Sibiul a fost cotat de specialisti ca a cincea destinatie cu potential in turismul cultural din Europa. Aceasta cotare foarte buna a orasului nostru a fost cu siguranta urmare a eforturilor depuse de Sibiu in cadrul Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007. Turismul si cultura s-au imbinat astfel in mod fericit in Sibiu si de aceea dorim sa concepem strategia de promovare a orasului pe ambele axe”, a mai precizat primarul Klaus Iohannis.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.