BCR da tonul la reducerea dobinzilor

Banca Comerciala Romana (BCR) reduce incepind de astazi dobinzile la creditele in lei destinate populatiei si agentilor economici. Ratele dobinzilor pentru creditele destinate populatiei vor scadea cu pina la 3 puncte procentuale, cu exceptia creditelor ipotecare, si cu pina la 2 puncte procentuale in cazul creditelor destinate persoanelor juridice. In schimb, dobinzile pentru depozitele atrase de la clienti vor ramine neschimbate.

Astfel, pentru persoanele fizice, BCR reduce dobinda la creditele acordate pentru achizitionarea de bunuri de folosinta indelungata (autovehicule, bunuri de uz casnic) si creditele pentru nevoi personale (tratamente medicale, studii, conferinte si simpozioane, sejururi in strainatate) la 23,9% pe an pentru creditele pe termen scurt (de pina la un an) si respectiv 24,9% pe an in cazul celor pe termen mediu si lung. In cazul creditelor pentru persoane fizice in scopul reparatiei, modernizarii, cumpararii si constructiei de locuinte sau case de vacanta, rata dobinzii va fi de 21% pe an. Aceeasi dobinda va fi aplicata si finantarilor destinate cumpararii de terenuri aflate in intravilan.

La creditele pentru nevoi personale garantate cu garantii reale (imobile, terenuri, etc.), in suma de maximum 20.000 de Euro, dobinda a scazut la 19% pe an, in cazul creditelor pe termen scurt si la 20% pe an in cazul creditelor pe termen mediu si lung.

In cazul creditelor cu dobinda fixa, aceasta variaza intre 18% si 22,9%, in functie de termenul pentru care se acorda imprumutul. BCR a redus dobinda si la cardurile de credit, aceasta scazind la 28% pe an. De asemenea, dobinzile aplicate la conturile de card de debit in lei pentru salarii cu descoperire de cont au scazut la 24% pe an.
Scaderea dobinzilor la credite nu a antrenat si o diminuare a dobinzilor la depozite, care au ramas neschimbate. “Acest lucru confirma politica BCR de protejare a intereselor clientilor bancii, atit pe segmentul de economisire, cit si pe cel de creditare”, a declarat Corneliu Cojocaru, purtator de cuvint al bancii.

BCR detine prima pozitie pe piata bancara din Romania si este prima institutie de credit care s-a conformat semnalelor Bancii Nationale a Romaniei de reducere a dobinzilor la credite.

Sursa: , Ziarul de Iasi online, 10 septembrie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.