Statiunea Sangeorz-Bai va beneficia de opt milioane euro pentru reabilitarea infrastructurii balneare

statiunea Sangeorz-Bai, POR, reabilitare, turism balnear, proiect

Proiectul “Dezvoltarea infrastructurii de turism balnear pentru sporirea atractivitatii Regiunii Nord-Vest (Turda – Sangeorz-Bai)” va aduce statiunii bistritene o investitie de circa opt milioane euro, din totalul de 13,1 milioane, iar finantarea nerambursabila se ridica la circa zece milioane euro.

Perioada de implementare a proiectului este de 26 luni, urmand ca, cel mai probabil in luna august, sa inceapa lucrarile efective de reabilitare a statiunii.

Banii vor fi folositi pentru modernizarea strazilor, trotuarelor si parcarilor, cu o garantie de cinci ani, si reabilitarea parcului statiunii, care ocupa aproape trei hectare. Potrivit primarului din orasul Sangeorz-Bai, Roland Venig, proiectul castigat a fost depus inca din 2003 la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, impreuna cu statiunile Ocna sugatag din judetul Maramures si Baile Turda din Cluj.

Avand in vedere ca documentatia pentru proiect, realizata de un consortiu format din trei firme grecesti si una din Anglia, nu a fost terminat la timp, desi primaria platise miliarde de lei vechi in acest scop, proiectul a fost pierdut pentru ca Romania, odata cu producerea inundatiilor din 2005, nu a mai putut asigura cofinantarea de 20%.

Primarul Roland Venig a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca se va sfatui cu partenerii din Turda pentru a realiza un caiet de sarcini care sa garanteze efectuarea unor lucrari de calitate.

Firmele care vor dori sa participe la licitatie vor trebui sa aiba o cifra de afaceri minima de 70 milioane lei si sa faca dovada ca au mai realizat un proiect de infrastructura care sa fie cel putin egal valoric cu cel derulat de Sangeorz-Bai si Baile Turda.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.