Proiect de instruire a functionarilor publici pentru sapte localitati de pe Valea Oltului

Valea Oltului, functionari publici, instruire, proiect, PODCA

“Obiectivul acestui proiect este consolidarea capacitatii institutionale a administratiei publice, implementarea programului e-guvernare, obtinerea permisului european de conducere a computerului (ECDL). Grupul tinta este format din cele sapte localitati care compun Asociatia Valea Oltului – Prundeni, Ionesti, Orlesti, Scundu, Lungesti, stefanesti si Voicesti”, a informat Ion Horascu, initiatorul proiectului si primar al localitatii Prundeni.

Proiectul se desfasoara pe o perioada de sapte luni in localitatea Calina, componenta a comunei Prundeni. “Trebuie sa subliniez ca acest proiect si alte proiecte europene noi le desfasuram in incintele a doua scoli comasate din localitatea Prundeni. Eu zic astfel ca acesta este un exemplu prin care unitatile scolare desfiintate pot fi folosite in interesul comunitatii”, a adaugat primarul din Prundeni.

Asociatia Pro Dezvoltare Valea Oltului mai are in derulare un proiect privind infiintarea unui centru de dezvoltare economica in valoare de 15 milioane de euro, care vizeaza constructia unui parc industrial unde, potrivit primarului Horascu, se vor infiinta intre 200 si 2.000 de locuri de munca.

Un alt proiect la care se lucreaza priveste infiintarea unei baze de agrement pe raul Olt in zona Zavideni, cu terenuri multifunctionale, echitatie, plaja si debarcader.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.