ADR Sud Muntenia: Situatie depunere proiecte in cadrul Regio – 6 mai 2010

ADR Sud Muntenia, proiecte, situatie, POR, REGIO, finantare

Nota: Depunerea proiectelor in cadrul acestui domeniu major de interventie a fost suspendata incepand cu data de 14.09.2009, ora 16:00.

Axa prioritara 4: Sprijinirea mediului de afaceri regional si local

Domeniul major de interventie 4.1 Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala – alocare regionala 38,27 mil. euro.

S-au depus 11 proiecte, un proiect a fost retras de catre aplicant, un proiect asteapta avizul AM POR pentru finantare, un contract de finantare a fost semnat, trei proiecte se afla in etapa de evaluare tehnica si financiara si cinci proiecte se afla in etapa de evaluare a conformitatii si eligibilitatii. Asistenta financiara nerambursabila solicitata este de aproximativ 30,97 mil. euro.

Domeniul major de interventie 4.2 Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea de noi activitati – alocare regionala 33,50 mil. euro. NICIUN PROIECT DEPUS.

Domeniul major de interventie 4.3 Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor – alocare regionala 28,47 mil. euro.

In cadrul primului apel de proiecte cu termen limita de depunere 16 iunie 2008 au fost depuse 54 de cereri de finantare in valoare totala de aproximativ 67,5 milioane de lei (din care asistenta financiara nerambursabila solicitata aproximativ 45 milioane de lei). Au fost respinse 30 de proiecte, trei aplicanti au renuntat la semnarea contractului iar pentru 21 de proiecte s-au semnat contractele de finantare.

Pe data de 2 noiembrie 2009 a fost publicat Ghidul solicitantului pentru Domeniul major de interventie 4.3 “Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor”. Cererile de finantare pot fi depuse continuu, in conditiile precizate in ghid, incepand cu data de 23 noiembrie 2009, iar alocarea financiara disponibila pentru aceasta cerere deschisa de proiecte este de 27,28 mil. euro.

In cadrul apelului de proiecte cu depunere continua au fost depuse 41 de proiecte din care 10 proiecte au fost respinse. in momentul de fata, 29 de proiecte se afla in etapa de evaluare tehnica si financiara si doua proiecte sunt in etapa preliminara de verificare a conformitatii si eligibilitatii, cu o valoare totala a asistentei financiare nerambursabile de aproximativ 4,38 milioane de euro.

Axa prioritara 5: Dezvoltarea si promovarea turismului

Domeniul major de interventie 5.1 Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe – alocare regionala 32,83 mil. euro.

Au fost depuse 22 de proiecte, din care unul a fost respins ca neconform administrativ si redepus ulterior, doua contracte de finantare au fost semnate, un proiect se afla in etapa de analiza a cererii de finantare revizuite, doua proiecte se afla in etapa precontractuala de analiza a proiectului tehnic, 13 proiecte se afla in prezent in etapa de evaluare tehnica si financiara si trei proiecte in etapa de evaluare a conformitatii si eligibilitatii. Valoarea asistentei financiare nerambursabile solicitate prin aceste proiecte este de aproximativ 73,09 mil. euro.

Nota: Depunerea proiectelor in cadrul acestui domeniu major de interventie va fi suspendata incepand cu data de 28.05.2010, ora 12:00.

Domeniul major de interventie 5.2 Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice – alocarea regionala orientativa din FEDR este de 32,87 mil. euro (doua sesiuni de depunere de proiecte).

Pe data de 23 noiembrie 2009 a fost reluata depunerea de proiecte in condi?iile unei alocari financiare regionale de de 22,177 mil. euro.

Pe data de 25 februarie 2010, ora 12:00, depunerea proiectelor in cadrul acestui domeniu major de interventie a fost suspendata.
Pana la termenele limita, au fost depuse 32 de proiecte (13 pana la termenul limita de 19.12.2008 si 19 incepand cu 23.11.2009 pana la 25.02.2010 inclusiv), din care: sapte proiecte au fost respinse, opt proiecte se afla in curs de verificare a conformitatii si eligibilitatii, 11 proiecte se afla in etapa de evaluare tehnica si financiara, un proiect se afla in etapa precontractuala de analiza a PT-ului, un proiect a fost retras, iar pentru patru proiecte s-au semnat contractele de finantare.

Proiectele aflate in diferite stadii de evaluare si contractele semnate au o valoare totala a asistentei financiare nerambursabile solicitate de aproximativ 99,94 mil. euro.

Domeniul major de interventie 5.3 Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica – 150.355.934 de euro.

Pentru acest domeniu, alocarea financiara este distribuita la nivel national, iar help-desk-ul este asigurat de Serviciul Asisten?a Tehnica si Relatia cu AM POR, persoana de contact Adita Stanca, tel.: +4(021)20.25.500, fax: +4(021)20.25.501, e-mail: [email protected]

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.