Intalnirea Retelei de Informare REGIO Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia, proiecte, situatie, POR, REGIO, finantare

Evenimentul a avut loc la Calarasi, la sediul Calarasi Business Center (zona Chiciu). Scopul organizarii acestei intalniri a fost de a prezenta nivelul de dezvoltare al Retelei, precum si de a informa membrii despre stadiul de implementare a Planului de comunicare pentru POR la nivelul regiunii Sud Muntenia.

In cadrul acestui eveniment, membrii au primit informatii utile despre Programul Operational Regional si alocarea financiara nerambursabila disponibila la nivelul regiunii Sud Muntenia. De asemenea, cu aceasta ocazie, s-a discutat despre stadiul de dezvoltare si nivelul de performanta ale Retelei de Informare REGIO Sud Muntenia.

Astfel, discutiile au vizat activitatea retelei de pana acum si tipul de informatii diseminate de ADR Sud Muntenia catre membri, menite sa asigure transparenta accesarii fondurilor europene alocate prin Programul Operational Regional. Totodata s-au identificat metode eficiente de colaborare in vederea sprijinirii comunitatii regionale prin diseminarea de informatii despre posibilitatea de accesare a fondurilor europene nerambursabile.

Reteaua REGIO include institutii publice (regionale si locale), organizatii non-guvernamentale, institutii academice si asociatii profesionale. Toti membrii Retelei de informare sunt sprijiniti de catre ADR Sud Muntenia in activitatile de comunicare. Acest sprijin este materializat, in masura in care este solicitat, in intalniri regionale, publicatii, experti care sa participe la activitatile multiplicatorilor.

Prin crearea acestei retele la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, din care fac parte pana in prezent 76 de membri, s-a urmarit difuzarea planificata si continua de informatii privind implementarea Programului Operational Regional si aplicarea principiului transparentei in randul potentialilor beneficiari si a publicului larg din regiune.

Obiectivul strategic al retelei este de a crea un cadru unitar care sa asigure o informare prompta si corecta a publicului larg, a potentialilor beneficiari si a beneficiarilor despre oportunitatile Programului si despre modul in care proiectele finantate prin POR pot imbunatati aspectele economice si sociale ale comunitatilor regionale si locale.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.