Municipiul Turnu Magurele semneaza primul contract de finantare Regio pentru infrastructura educationala

ADR Sud Muntenia, POR, educatie, proiect, finantare, fonduri REGIO

Proiectul pentru care s-a semnat contractul – “Consolidare cu demolare partiala Colegiul National Unirea din Municipiul Turnu Magurele, judetul Teleorman” – a obtinut finantare nerambursabila din Programul Operational Regional 2007 – 2013, Axa prioritara 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventieI 3.4 “Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”.

Valoarea totala a proiectului este de 12.496.349,87 lei, din care:
• valoarea eligibila nerambursabila din FEDR: 8.855.093,45 lei;
• valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national: 1.354.308,41 lei;
• cofinantarea eligibila a Beneficiarului: 208.355,14 lei.

Proiectul vizeaza imbunatatirea infrastructurii educationale a Colegiului National “Unirea” Turnu Magurele prin extinderea, consolidarea cu demolarea partiala si dotarea acestuia, astfel incat sa raspunda standardelor de siguranta si de calitate specifice unui invatamant european.

Un alt obiectiv al proiectului il constituie asigurarea unui invatamant de calitate care sa raspunda exigentelor impuse de piata muncii la nivel regional si national.

Totodata se doreste asigurarea egalitatii de sanse in ceea ce priveste accesul persoanelor cu dizabilitati, a celor provenind din medii sociale vulnerabile si a celor de alta etnie la un invatamant de calitate, modern si eficient.

“Acest proiect este primul contract Regio semnat in municipiul Turnu Magurele si primul contract ce primeste finantare Regio pentru infrastructura educationala din judetul Teleorman. Ne bucuram ca autoritatile publice locale din regiunea noastra au reactionat pozitiv la oportunitatile de finantare oferite de Programul Operational Regional. Pana la data de 14 septembrie 2009 – termenul limita de depunere pe Domeniul major de interventie 3.4 – au fost depuse 100 de cereri de finantare, prin care se solicita fonduri in valoare de aproximativ 106,17 milioane de euro. Regiunii Sud Muntenia i-a fost alocata suma de 34,46 milioane de euro pentru infrastructura educationala”, a declarat Liviu Musat, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.