Sefii Primariei Iasi negociaza pe mail comisionul pentru atragerea unei finantari de 50 milioane euro

Sefii Primariei negociaza pe mail comisionul pentru atragerea unei finantari de 50 milioane euro. “Am dis­cutat vineri, iar acum cei de la VMB Partners sint in Bucuresti. Facem schimb de oferte pe mail. Sper ca intr-o zi sau doua sa terminam si sa trecem la urmatoarea etapa. Dupa ce vom avea oferte de la banci, vom intra din nou in Consiliul Local pentru dezbateri”, a declarat Cosmin Coman, seful Directiei de Programe si Servicii pentru Comu­nitate, din cadrul Primariei. Municipalitatea intentioneaza sa contracteze un nou credit estimat la peste 50 milioane euro.

Primul pas in atragerea finantarii a fost selectarea unei firme de consultanta. Aceasta societate ar trebui sa pre­zinte Primariei cele mai bune solutii pentru obtinerea banilor necesari. Singura oferta venita pentru partea de consultanta a fost cea a asocierii dintre VMB Partners si tuca, Zbircea si Asociatii.

Lista de investitii pe care ar urma sa fie cheltuite fondurile ram­bursabile a fost aprobata de Consiliul Local.

Astfel, injur de 30 milioane euro ar fi necesari pentru cofmantarea proiectelor desfasurate de municipalitate cu fonduri europene. Diferenta de pina la 50 milioane euro ar urma sa fie cheltuita pe alte proiecte precum achizitionarea a 50 de autobuze noi sau finalizarea santie­relor de la Hala Centrala, Tatarasi. Acest nou imprumut ar bloca pe moment capacitatea Primariei de a contracta noi credite.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.