Constructorul ISPA este tras la raspundere de prefectul Octavian Tunea

Octavian Tunea, Constructor ISPA, reclamatii, strazi, proiect, amenzi

In ciuda amenzilor pe care le-a aplicat Primaria Resita si care se ridica la 25.000 de lei pentru mai multe nereguli care au fost gasite in zonele in care se lucreaza, constructorii care schimba conductele de alimentare cu apa in oras, inca mai lasa in urma lui strazi sparte.

Reprezentantii societatilor si institutiile responsabile de programul ISPA, au stat de vorba cu prefectul judetului, Octavian Tunea. Pana si acesta s-a aratat nemultumit de zecile de reclamatii pe care le primeste zilnic de la cetatenii orasului, care sunt tot mai suparati pe santierele din oras.

“Am convocat aceasta intalnire, deoarece lucrarile pe Programul ISPA de reabilitare a retelelor de apa si canalizare, sunt foarte importante pentru oras. Nemultumirile oamenilor sunt legitime, insa tot municipiul va fi beneficiarul acestui proiect. Am primit nenumarate sesizari si reclamatii. Poate ca resitenii nu au fost informati asa cum trebuie despre ce impune realizarea proiectului. De aceea, am considerat ca este nevoie de o intalnire a partilor. Amenzile date de primarie nu rezolva problema, iar proiectul e mult prea important pentru a-l pierde”, a declarat prefectul de Caras-Severin, Octavian Tunea.

Greu de onorat
La polul opus, constructorul spune ca nu are cum sa evite astfel de situatii de nemultumire pentru ca este un proiect amplu, care se desfasoara in plin trafic.

“Este un contrac dificil de excutat. Se lucreaza in subteranul orasului, pe care nici detinatorii de utilitatii nu il cunosc. Este simplu sa aratam ca e praf si noroi, ca nu avem apa, dar haideti sa judecam amploarea lucrarii si implicatiile sale reale”, a spus Adrian Faltinschi, managerul de proiect.

Lantul slabiciunilor
Oficialii de la Hidroconstructia mai spun ca multi antreprenori au plecat acasa pentru ca nu mai au de unde sa isi plateasca angajatii si sunt nevoiti sa incetineasca lucrarile. Astfel, vina ajunge in curtea beneficiarului lucrarii, Adquacaras.

“Avem antreprenori care nu mai au bani sa isi plateasca leasingul la utilaje si subantreprenori care nu si-au platit darile la stat. De aia in oras nu se face cat ar trebui si, va rog sa va uitati si la alte contracte in tara, care nu au sanse sa finalizeze lucrarile anul acesta. Noi, la Resita, putem sa terminam, daca dam si banii si informam populatia cum trebuie”,a mai spus suparat reprezentantul Hidroconstructia. Si pentru ca beneficiarul lucrarii, SC Aquacaras SA s-a simtit ofensat de acuzele celor care sparg orasul, directorul societatii, Anatoli Liber le-a fluturat pe sub nas platile facute in ziua intalnirii.

“Astazi am semnat facturi, in valoare de 1,5 milioane de euro si banii vor ajunge acolo unde trebuie”, spune directorul societatii.

Concluzii sumare
Asadar, lucrarile trebuie sa continue, insa toti cei implicati in proiectul ISPA au luat o serie de masuri, ca sa le faca resitenilor viata mai usoara. Astfel, de acum inainte, vor instiinta populatia care sunt strazile pe care se lucreaza si vor insista pe eventualele intreruperi de furnizare a apei potabile.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.