“Varianta de ocolire Lugoj”, proiect cu finantare europeana, va fi inspectata de catre prim-ministru

Lugoj, varianta, trafic, finantare, Facilitatea ex-ISPA, contract, proiect

Parte a proiectului finantat de Uniunea Europeana “Varianta de ocolire Lugoj”, contractul de lucrari a avut ca obiectiv constructia, in partea de est a localitatii, a unei variante de ocolire cu doua benzi, avand lungimea de 9,6 km.

Contractul de executie lucrari are o valoare totala de 24,312,206 euro, din care 18,099,353.24 euro reprezinta contributia nerambursabila a Uniunii Europene, prin Facilitatea ex-ISPA, diferenta fiind acoperita de la bugetul de stat. Perioada de garantie este de 24 de luni.

Scopul implementarii acestui contract a fost imbunatatirea conditiilor de trafic, reducerea timpului de deplasare si numarului accidentelor grave pe acest sector de drum. Totodata, prin realizarea acestor lucrari si transferul traficului national si international in afara centrului urban se asigura imbunatatirea calitatii mediului si a vietii, precum si protectia mediului si a patrimoniului national in municipiul Lugoj.

Parte a Coridorului IV Transeuropean, Varianta de ocolire a localitatii Lugoj contribuie la dezvoltarea infrastructurii rutiere europene, facilitand comertul intre statele membre ale Uniunii Europene.

In cadrul acestui proiect, lucrarile au fost executate de JV Monte Adriano Engenharia e Construcao S.A. – Sociedade de Construcoes Soares da Costa S.A., proiectarea a fost asigurata de S.C. IPTANA S.A. iar consultantul lucrarilor a fost INOCSA Ingenieria S.L.

Beneficiarul final al proiectului este Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania – CNADNR, institutie aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Sursa: Ministrul Transporturilor si Infrastructurii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.