Finalizarea proiectului “Sistem de colectare selectiva a deseurilor in satele componente din comunele Microregiunii SOMES SUD, din judetul Satu Mare”

Satu Mare, finantare europeana, PHARE, deseuri, proiect, mediu

Proiectul a fost realizat cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene, prin Programul Phare 2005 Coeziune Economica si Sociala, “Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu”.

In cadrul proiectului s-a avut in vedere cresterea capacitatii de colectare a deseurilor din comuna Barsau si 6 comune invecinate (Crucisor, Culciu, Homorod, Paulesti, Pomi, Valea Vinului), prin implementarea unui sistem integrat de colectare selectiva si transport al deseurilor. De asemenea, s-au achizitionat:

* 2 autospeciale compactoare de transport deseuri menajere;
* 125 de containere metalice, 8200 de pubele din plastic;
* 65500 de saci menajeri.

Populatia din zona a fost informata despre implementarea proiectului, prin intermediul a 500 de afise si 8200 de brosuri, care explica necesitatea si importanta colectarii selective. Proiectul s-a desfasurat in perioada august 2008 – august 2010 si a avut o valoare de 420.000 de euro.

In urma implementarii proiectului, se preconizeaza o crestere a cantitatii de deseuri colectate in regiune la peste 3000 de metri cubi, fata de 900 de metri cubi, cat se colecteaza in prezent.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.