O firma a lui Caluschi si una a lui Dan Stratan incearca sa scoata 3 mil. RON de la UE si Guvern

Compania EDUROM SRL Iasi, in colaborare cu RELIANS CORP SRL Iasi, a anuntat lansarea proiectului “ANTREPRENORIADA – training pentru initiere si lansare in afaceri”, initiativa finantata prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 3 “Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”, Domeniul major de interventie 3.1. “Promovarea culturii antreprenoriale” – POSDRU/92/3.1/S/50075.

Bugetul total al proiectului se ridica la 3.400.893 RON, din care 3.075.537,6 RON reprezinta contributia Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei.

Proiectul se va derula pe parcursul a 28 de luni, in 9 orase din tara: Iasi, Bucuresti, Piatra Neamt, Galati, Brasov, Ploiesti, Constanta, Suceava si Bacau, orase in care vor avea loc conferinte de informare in vederea incurajarii antreprenoriatului, precum si doua programe de formare si dezvoltare in antreprenoriat.

135 de persoane isi vor stabili un plan de afaceri

“Acest program este destinat persoanelor care doresc sa initieze o afacere, dar si antreprenorilor actuali, dornici de a-si dezvolta competentele necesare cresterii eficientei organizationale si corelarii activitatii intreprinderilor cu cerintele pietei”, a declarat Adrian Rindasu, director general EDUROM.

Rindasu a sustinut ca in perioada 1 iulie 2010 – 31 octombrie 2012, respectiv in perioada de implementare a proiectului, vor beneficia de servicii de informare si formare in antreprenoriat cel putin 675 de persoane, iar peste 1.000 de persoane vor beneficia de Ghidul Antreprenorului.

In urma acestor servicii, se estimeaza ca 135 de persoane isi vor putea defini in scris un plan de afaceri, care va fi propus unor potentiali finantatori, pe sistemul Business Angels, sau pentru care se va incerca identificarea unor alte surse de finantare, inclusiv din fonduri europene. De asemenea, ar putea beneficia de sprijin si alte 90 de persoane din randul actualilor antreprenori, aflati la inceput de drum.

Conferintele vor incepe in prima parte a anului viitor

La rindul sau, Dan Ganciu, director executiv al companiei de consultanta “Relians Corp”, a aratat ca locul de intalnire al ideilor de afaceri cu potentialii finantatori va fi constituit dintr-un portal care va fi realizat in cadrul proiectului. “Vom participa la realizarea si functionarea acestui portal”, a sustinut Ganciu.

Portalul, care va fi lansat in perioada urmatoare, va contine informatiile necesare celor care intentioneaza sa se inscrie in proiect si va facilita accesul la informatii din domeniul antreprenoriatului. Seria de conferinte va incepe in prima parte a anului viitor, la aceste evenimente urmand sa participe atat cei interesati sa devina antreprenori, precum si potentiali finantatori din categoria Business Angels, care ar putea oferi capitalul necesar punerii in practica a celor mai bune idei de afaceri.

“De asemenea, sunt si alte surse de finantare care ar putea fi exploatate de antreprenori si noi vom incerca sa-i sprijinim in acest sens”, a mai spus Ganciu.

Sursa: Financiarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.