MCSI a lansat proiectul “Platforma pentru integrarea serviciilor de eGuvernare in SEN”

MCSI, eGuvernare in SEN, proiect, finantare, fonduri europene

Proiectul, cu o valoare de 20,5 milioane de lei, este finantat din fonduri europene in cadrul operatiunii 3.2.1 – “Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”. Implementarea va avea loc in urmatoarele noua luni de catre un consortiu format din SC Teamnet International SA, SC Software Development and Consulting SRL si SC C.P.Consultant Services SRL.

PCU electronic implementeaza Directiva Serviciilor nr. 2006/123/CE a Parlamentului European si stabileste modalitatea de interactiune online dintre institutiile publice din Romania si prestatorii de servicii. PCU electronic va permite accesul total la informatii si va oferi posibilitatea obtinerii online a autorizatiilor necesare prestatorilor de servicii din tara si din strainatate.

Asta inseamna scurtarea timpului petrecut la cozi si eliminarea “plimbarii” utilizatorului de la un functionar la altul, toate solicitarile preluandu-se electronic si solutionandu-se intr-un termen dat, cu o interactiune minima solicitant-functionar, dar cu eficienta maxima.

Componenta OSS, adresata cetatenilor, implementeaza un birou unic virtual ce are ca scop unificarea, reducerea si transpunerea in format electronic a procedurilor administrative.

“Proiectul este bine structurat, dar in implementarea lui este nevoie de colaborare permanenta intre institutii. Scopul nostru este sa oferim cetatenilor servicii cat mai bune”, a declarat Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, domnul Valerian Vreme.

Centrul National “Romania Digitala”, aflat in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, promoveaza si gestioneaza proiecte pentru dezvoltarea serviciilor publice de guvernare electronica si pentru cooperarea interinstitutionala in vederea eficientizarii guvernarii electronice.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.