Jurnalistii din regiunea Sud-Est au vizitat proiecte REGIO

jurnalisti, vizita, Sud-Est, proiecte, POR, finantare, scoli

La intalnire au participat Gabriel Friptu, Director General al AM POR, Luminita Mihailov, Director General al Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Est, precum si beneficiarii proiectelor.

Primul obiectiv vizitat a fost scoala “Ecaterina Teodoroiu” din Braila, inclusa in proiectul “Consolidare si reabilitare scoala cu clasele I – VIII nr. 17 Ecaterina Teodoroiu – Braila“.

Scopul proiectului a fost imbunatatirea calitatii infrastructurii educationale si a dotarii scolii prin consolidarea, modernizarea si amenajarea imobilului. Valoarea totala a acestuia a fost de 1.945.247,78 lei, din care 1.601.968,76 lei au reprezentat asistenta financiara nerambursabila si contributie de la bugetul national.

Durata de implementare a proiectului a fost de 18 luni, insa, ca urmare a finalizarii activitatilor in avans, durata de implementare a proiectului a fost redusa la 13 luni, data de finalizare devenind, astfel, 29 august 2010.

Cel de-al doilea obiectiv vizitat a fost caminul pentru persoane varstnice “Sf. Spiridon” din Galati, reabilitat prin proiectul “Modernizarea cladirilor caminului pentru persoane varstnice Sf. Spiridon Galati“.

Valoarea totala a acestuia a fost de 3.499.444,90 lei, din care 2.498.175,50 lei au reprezentat asistenta financiara nerambursabila si contributie de la bugetul national. Implementarea proiectului a durat 14 luni, incheindu-se la 29 septembrie 2010.

Ultima locatie vizitata a fost amplasamentul proiectului “Modernizare Strada Basarabiei intre Piata Energiei si B-dul George Cosbuc, municipiul Galati“, care are ca obiectiv fluidizarea traficului urban, reducerea timpului de transport, eliminarea blocajelor rutiere si traversarea orasului in conditii de siguranta.

Valoarea totala a proiectului a fost de 13.546.065,41 lei, din care 10.625.909,99 lei au reprezentat asistenta financiara nerambursabila si contributie de la bugetul national. Implementarea proiectului se deruleaza pe parcursul a 24 luni, urmand a fi finalizat la 19 februarie 2011.

Vizita jurnalistilor la proiecte finantate prin REGIO face parte dintr-o serie de evenimente care au loc in toate cele 8 regiuni de dezvoltare.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.