Jurnalistii din regiunea Vest au vizitat proiecte REGIO

ADR Vest, REGIO, finantare, vizita, mass-media, proiecte

La intalnire au participat Gabriel Friptu, Director General al AM POR, Sorin Maxim, Director General al Agentiei de Dezvoltare Regionala Vest, precum si beneficiarii proiectelor.

Primul obiectiv vizitat a fost cabinetului medical SC Minola SRL care a derulat proiectul “Dezvoltarea economica a societatii comerciale Minola SRL“.

In urma finalizarii acestuia, s-a achizitionat un ecograf, a crescut numarul de pacienti si s-au creat 3 locuri de munca permanente Valoarea totala a proiectului a fost de 383.089 lei, din care suma de 226.568,45 lei a reprezentat valoarea finantarii nerambursabile.

Cel de-al doilea obiectiv vizitat a fost drumul judetean 592, reabilitat prin proiectul “Reabilitare drum judetean DJ 592, Buzias – Lugoj, KM 25+000 – 54+200, L=29,2 km“.

Obiectivele proiectului sunt reabilitarea si modernizarea drumului judetean dintre cele doua orase – Timisoara si Buzias si dezvoltarea potentialului turistic regional prin reabilitarea si modernizarea legaturilor directe de transport catre principalele facilitati turistice din orasul Buzias.

Valoarea totala a acestuia a fost de 61.530.636,15 lei, din care suma de 46.531.066,42 lei a reprezentat a reprezentat valoarea finantarii nerambursabile.

Ultima locatie vizitata a fost amplasamentul proiectului “Start pentru succes – competitivitate si profesionalism pe piata constructiilor timisene prin standarde europene“, care are ca obiectiv dezvoltarea economica durabila a SC VALMAN CONSTRUCT SRL prin crearea unui nou spatiu de prestari servicii de constructie si productie materiale de constructie si prin tehnologizarea si dotarea acestuia la standarde europene.

Valoarea totala a proiectului este de 667.987,50 lei, din care suma de 390.000 lei a reprezentat a reprezentat valoarea finantarii nerambursabile. Vizita jurnalistilor la proiecte finantate prin REGIO face parte dintr-o serie de evenimente care au loc in toate cele 8 regiuni de dezvoltare.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in calitate de Autoritate de Management, gestioneaza Programul Operational Regional – REGIO prin care, in perioada 2007 – 2013, sunt alocate 4,4 miliarde de Euro, din care 85% reprezinta contributia Uniunii Europene.

Obiectivul general al REGIO este sprijinirea si promovarea dezvoltarii locale durabile in regiunile Romaniei, atat din punct de vedere economic, cat si social, prin reducerea disparitatilor de dezvoltare dintre acestea si celelalte regiuni ale Uniunii Europene.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.