Opt noi proiecte in valoare de 460 Milioane Euro aprobate de Comisia Europeana

Opt noi proiecte in valoare de 460 milioane euro aprobate de Comisia Europeana anul trecut sunt transmise autoritatilor romane pentru a fi semnate si implementate. In cadrul programului ISPA sunt incluse un proiect in domeniul transportului si sapte in domeniul mediului.

Odata cu implementarea proiectului in valoare de 150 milioane euro din domeniul transportului se urmareste cresterea vitezei de deplasare prin devierea traficului in afara orasului Deva si Orastie, imbunatatirea sigurantei in trafic si reducerea impactului daunator asupra mediului inconjurator.

De asemenea cele cinci proiecte in domeniul gospodariei apei, vor viza imbunatatirea calitatii apei potabile si/sau reducerea poluarii prin tratarea apei reziduale din Bistrita, Botosani, Ramnicu Valcea, Baia Mare si Drobeta Turnu Severin.

Bucurestiul va beneficia de un proiect in valoare de 180 milioane euro prin intermediul caruia se va demara o prima faza a lucrarilor de construire a statiei de tratare a apei Reziduale Bucuresti. Locuitorii din zona Galatiului vor beneficia, de asemena de o gestionare integrata a deseurilor solide, in conformitate cu standardele UE.

Pentru o implementare cat mai eficienta si eficace a programelor de asistenta europeana, Delegatia Comisiei Europene sprijina institutiile romanesti in organizarea de licitatii, incheierea contractelor si monitorizarea proiectelor. Prin proiectele mari de investitii ISPA, Romania are ocazia sa-si indeplineasca cat mai repede obligatiile pe care si le-a asumat la incheierea capitolelor de negociere pentru sectoarele de transoprt si mediu.

Sursa: , Delegatia Comisiei Europene in Romania, 10 februarie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.