Finalizarea lucrarilor de reabilitare a manastirii Golia

Elena Udrea, manastirea Golia, PHARE, reabilitare, turism

Proiectul a fost implementat de catre Consiliul Judetean Iasi in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi si cu suportul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in calitate de Autoritate Contractanta.

Proiectul “Reabilitarea si dezvoltarea turistica a ansamblului Monument Istoric Manastirea Golia” a inclus lucrari de reabilitare a Manastirii Golia prin consolidarea structurii bisericii, a turnului de intrare, a zidurilor de incinta si a turnurilor de colt, reabilitarea tamplariei la Casa Ion Creanga si decolmatarea fantanii.

In contract sunt prevazute si lucrari de reabilitate a drumului de acces si a strazilor alaturate si dezvoltarea infrastructurii turistice prin izolarea liniei de tramvai impotriva propagarii vibratiilor si amenajarea parcarilor, trotuarelor si a spatiilor verzi.

Cu aceasta ocazie, ministrul Elena Udrea a subliniat oportunitatea pe care fondurile europene o reprezinta pentru reabilitarea cladirilor istorice si de patrimoniu, obiective care se regasesc in numar foarte mare in municipiul Iasi.

Sursa: Ministrul dezvoltarii regionale si turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.