Conventia Mondiala a IMM-urilor – WASME 2005

In intervalul 15 – 18 mai va avea loc Conventia Mondiala a IMM-urilor – WASME 2005 “Internationalizarea IMM-urilor si tranzitia la economia bazata pe cunostinte”(a VI-a Conferinta internationala). Evenimentul desfasurat sub egida Asociatiei Mondiale a Intreprinderilor Mici si Mijlocii (WASME) in cooperare cu Asociatia Europeana pentru Mestesuguri, Intreprinderi Mici si Mijlocii si Comisia Economica pentru Europa a Natiunilor Unite, are ca tematici:

  • Globalizarea si consecintele ei asupra IMM-urilor. Tendinte recente ale globalizarii si efectele sale comerciale, financiare, tehnice, informationale si manageriale asupre IMM-urilor.
  • Experiente in internationalizarea IMM-urilor. Conditii contextuale si factori, modalitati si rezultate ale internationalizarii IMM-urilor in diferite tari si pe diferite continente.
  • E-business – un instrument eficient pentru sustinerea procesului de globalizare. Ultimele aplicatii E-business in diverse ramuri si sectoare economice si modul in care acesta influenteaza globalizarea si efectele asupra firmelor.
  • Bariere ce impiedica internationalizarea IMM-urilor. Conditii si variabile culturale, comerciale ecologice, financiare, tehnice, manageriale, institutionale nefavorabile internationalizarii IMM-urilor; abordarile si modalitatile de eliminare si/sau reducere a lor.
  • Clustere si alte forme de cooperare intre IMM-uri ca instrument pentru cresterea competitivitatii si depasirea barierelor din procesul de internationalizare. Diverse forme de cooperare intre firme – cu accent pe retele, incubatoare, clustere de IMM-uri, companii virtuale – si impactul lor asupra perfomantelor in afaceri.
  • Crearea de intreprinderi noi, incubare si dezvoltare. Schimbari in crearea, ecolutia si competitivitatea firmelor in contextul internationalizarii si al tranzitiei la economia bazata pe cunostinte.
  • Externalizarea activitatilor IMM-urilor – puncte forte si puncte slabe. Evaluarea externationalizarii activitatilor intreprinderilor, cu accent asupra oportunitatilor si amenintarilor pentru IMM-uri si efectele asupra dezvoltarii si performantelor lor.C
  • Caracteristici ale intreprinderii bazate pe cunostinte. Revolutia cunostintelor, a capitalului intelectual si a dreptului de autor, schimbari economice si sociale si alte elemente majore ale economiei si intreprinderii bazate pe cunostinte.|

Pot partcipa: Intreprinzatori si manageri de firme, Specialisti care lucreaza in firme, economisti, ingineri, juristi, informaticieni, sociologi, etc. Asociatii de IMM-uri, organizatii de afaceri si camere de comert si industrie; Consultanti in afaceri, traineri pentru IMM-uri; Furnizori de servicii legate de tehnologie si de comert. Academicieni, cercetatori si profesori interesati de intreprenoriat; Banci comerciale si institutii financiara de dezvoltare Agentii guvernamentale, ministere si administratii publice; factori de decizie; Organizatii europene, agentii ale Natiunilor Unite si organizatii internationale. Institute de Pregatire si firme de consultanta.

Sursa: , Agentia Nationla a Intreprinderilor Mici si MIjlocii si Cooperatii, 09 martie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.