Programul de Dezvoltare a Organizatiilor Comunitare

Programul de Dezvoltare a Organizatiilor Comunitare – “Invatare, Participare, Incredere” – a fost initiat de Allavida in Bulgaria in 1997 si implementat in 4 tari din Europa Centrala si de Est (Bulgaria, Croatia, Bosnia si Romania). In Romania prima runda a programului s-a desfasurat in judetele Dolj, Gorj, Mehedinti si Valcea in perioada martie 2003 – iunie 2004. Ca rezultat al acestui program, 18 organizatii comunitare au dobandit abilitati de initiativa comunitara si au implementat 17 proiecte comunitare in valoare totala de 23,525 USD, care s-au adresat unui numar de aproximativ 1500 beneficiari.

Asociatia Romana de Dezvoltare Comunitara implementeaza a doua runda a programului in perioada octombrie 2004 – februarie 2006 in judetele Olt, Arges si Teleorman. Programul este finantat de Fundatia Charles Stuart Mott si donatori individuali si este implementat in parteneriat cu Allavida.

Cele 20 de organizatii comunitare selectate in program vor beneficia pe parcursul unui an de:

  • 14 zile de instruire (impartite in 4 module) despre planificare participativa, dezvoltare si managament de proiect, lucru in echipa si management organizational, dezvoltarea de relatii cu alti actori din comunitate si mobilizarea resurselor comunitare;
  • 3 vizite de consultanta in comunitate, cu scopul de a sprijini organizatiile comunitare sa-si dezvolte ideile, sa planifice si sa desfasoare proiecte comunitare si sa atraga resurse pentru dezvoltarea de alte activitati comunitare;
  • finantare (pana la 1400 USD/proiect) prin care sa-si poata pune ideile in practica, deruland un proiect comunitar de 4 luni.

Programul contribuie la dezvoltarea societatii civile din zona de sud a tarii asistand organizatiile comunitare in dezvoltarea abilitatilor necesare pentru a-si servi comunitatea in mod eficient. La program participa organizatii comunitare care doresc sa lucreze pentru imbunatatirea conditiilor economice si sociale din comunitatile lor.

Sursa: , Asociatia Romana de Dezvoltare Comunitara, 15 martie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.