Comunicat de presa MADR

Valeriu Tabara, fermieri

La eveniment au mai fost prezenti presedintele Consiliului Judetean Covasna, Sándor Tamás, subprefectul judetului, Valentin Ionascu, reprezentanti ai institutiilor subordonate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), directori ai institutelor si statiunilor de cercetare din judet.

Printre temele discutate s-au aflat subventiile acordate in sectoarele vegetal si zootehnic, platile efectuate cu intarziere producatorilor de lapte de unii procesatori, accesarea fondurilor structurale, igienizarea terenurilor agricole, situatia sectorului cartofului de samanta, legea arendei, Recensamantul General Agricol 2010 – 2011.

Fermierii au propus imbunatatirea valorificarii productiei la carne prin autorizarea unor puncte locale de sacrificare a animalelor, dupa modelul implementat in Ungaria.

In aceeasi zi, ministrul agriculturii a avut o intalnire si cu fermierii din judetul Brasov, alaturi de Prefectul judetului, Ion Gontea, si reprezentanti ai institutiilor subordonate MADR.

Subiectele abordate cu aceasta ocazie au fost situatia din domeniul zaharului si cota de zahar, necesitatea debirocratizarii accesului la FEADR, transparenta utilizarii acestor fonduri si a unei mai bune informari a beneficiarilor, perfectionarea sistemului de sprijin acordat beneficiarilor pentru ca proiectele sa poata fi sustinute financiar pana la finalizare.

Participantii la intalnire au discutat si despre viitoarea Politica Agricola Comuna, subliniind faptul ca Programul National de Dezvoltare Rurala pentru perioada 2014 – 2020 trebuie sa puna accent pe sprijinirea fermelor mici si a gospodariilor taranesti pentru ameliorarea nivelului de trai din zonele rurale si pentru stimularea economiei locale.

Sursa: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.