Definitivarea tratatului de aderare la UE pentru Romania

In cadrul reuniunii din 16 martie, organizate la Bruxelles de Secretariatul General al Consiliului Uniunii Europene, au fost definitivate textele Tratatului de Aderare a Romaniei, respectiv Bulgariei, in limbile romana si bulgara, precum si in celelalte limbi oficiale ale Uniunii Europene.

La aceasta reuniune de autentificare a textului Tratatului de Aderare au participat reprezentantii tuturor celor 25 de state membre, ai Consiliului si Comisiei, precum si delegatiile Romaniei si Bulgariei. Din delegatia romana au facut parte reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Integrarii Europene, Ministerului Justitiei si Institutului European.

Semnalele Comisiei Europene referitoare la extinderea granitelor in vederea aderarii Romaniei si Bulgariei sunt favorabile. Totusi, autoritatile din aceste tari nu se pot relaxa: in 2005 si 2006 va fi nevoie de multa munca pentru progresul pe calea reformelor pentru a indeplini complet si la timp toate conditiile pentru aderare. Semnarea Tratatului va avea loc la Luxemburg, la 25 aprilie 2005, dupa obtinerea avizului conform al Parlamentului European, la 13 aprilie 2005 si a aprobarii Consiliului Uniunii Europene, la 25 aprilie 2005.
Textul Taratului de Aderare a Romaniei prezentat de catre Euractiv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.