A fost finalizata evaluarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a Municipiului Satu Mare

Satu Mare, PIDU, Axa 1, POR

1. Imbunatatirea calitatii mediului si a serviciilor urbane in zona periferica str. I.L. Caragiale a Municipiului Satu Mare – zone de locuinte si platforme industriale – prin reabilitarea si dezvoltarea infrastructurii urbane (Dezvoltarea, modernizarea retelelor tehnico – edilitare de apa-canal in sistem unitar sau divizor, intravilan Satu Mare, strazile: Caragiale, Crivatului, Orientului, Plevnei, soimoseni, Vaii, 1420 m canalizare sistem unitar, 1420 m apa potabila.), in valoare totala de 10.686.662,17 lei.

2. Decongestionarea traficului din zona centrala a Municipiului Satu Mare prin reabilitarea si dezvoltarea infrastructurii urbane intre pasajul peste calea ferata, platforma industriala pentru accesarea centurii nordice de ocolire (Infrastructura urbana reabilitata in intravilan Satu Mare, strazile: Axente Sever, Barbu Lautaru, Emil Racovita, Lazarului, Panait Istrati, Teilor. O suprafata de 19180 mp carosabil modernizat L= 3,053 km. O suprafata de 2918,7 mp trotuar modernizat. O suprafata de 2421,75 mp zona verde amenajata. 3810 m canalizare pluviala. 2680 m canalizare menajera. 3805 m apa. 3805 m canal pentru cabluri de joasa tensiune. 3 km piloti de dirijare. 69 buc semnalizari cu indicatoare. 3 km marcaj longitudinal. 287 mp marcaj transversal), in valoare totala de 23.150.056,60 lei.

3. Sistem de supraveghere video pentru siguranta spatiilor publice din Municipiul Satu Mare (Instalarea sistemului de supraveghere video CCTV (retea on-line de 68 camere video, tehnologie IP): Instalarea suportului de transmisie de date. Instalarea echipamentelor de transmisie si receptie. Instalarea echipamentelor de supraveghere. Punerea in functiune a sistemului de supraveghere stradala. Configurarea si testarea sistemului pus in functiune), in valoare totala de 1.548.618,47 lei.

4. Centru Multifunctional Social al Serviciului Public de Asistenta Sociala (SPAS) Satu Mare (Proiectul consta in reabilitarea si extinderea centralei termice de cartier, pentru a o transforma intr-o infrastructura sociala amenajata ca si centru public multifunctional de consiliere si asistenta sociala, care va fi gestionat de catre Serviciul Public de Asistenta Sociala Satu Mare), in valoare totala de 3.003.910,30 lei.

5. Centru Tehnologic, de Inovare si de Afaceri Satu Mare (Constructii si instalatii (reabilitare, consolidare, mansardare, recompartimentarea cladirii care a functionat cu destinatia de scoala generala, pana in anul 1997); Dotarea cu infrastructura specifica (internet de mare viteza, echipamente, mobilier) necesare desfasurarii activitatilor de spijin a mediului economic), in valoare totala de 4.117.748 lei.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbana si proiectele componente au fost acceptate pentru urmatoarea etapa a procesului de evaluare si selectie – etapa precontractuala de verificare a conformitatii proiectului tehnic.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.