Premierul a discutat cu Presedintele Guvernului Comunitatii Valenciene despre schimbul de experienta in atragerea de fonduri europene

Emil Boc, Francisco Enrique Camps Ortiz

La intrevedere au participat, de asemenea, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, si secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Seful Executivului roman a apreciat ca deschiderea acestui birou la Bucuresti va transmite un mesaj de incredere catre mediul de afaceri referitor la consolidarea climatului investitional.

“Un rol important in acest sens va avea si noua lege a parteneriatului public- privat, care va deschide calea atat catre modernizarea Romaniei, cat si catre atragerea de investitii straine si autohtone pentru dezvoltarea infrastructurii, a sanatatii, a agriculturii, a energiei si a altor domenii”, a declarat premierul Emil Boc, subliniind ca investitorii spanioli sunt bineveniti in Romania, iar Valencia este regiunea cu cea mai importanta pondere in relatiile economice romano-spaniole.

Seful Executivului roman a apreciat oportuna organizarea vizitei unei delegatii de investitori din Valencia in Romania si l-a mandatat pe ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, sa pregateasca in perspectiva acestei vizite un portofoliu de proiecte concrete.

De asemenea, avand in vedere ca Valencia este comunitatea cu cel mai bun procent de absorbtie a fondurilor europene alocate Spaniei, cei doi oficiali au discutat despre perspectiva unor schimburi de experienta in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene.

Presedintele Guvernului Comunitatii Valenciene, Francisco Enrique Camps Ortiz, a evocat, la randul sau, posibilitatea participarii firmelor din Valencia la dezvoltarea unor investitii in Romania.

Francisco Enrique Camps Ortiz si-a exprimat deplina sustinere pentru incurajarea schimburilor comerciale bilaterale si a apreciat ca un rol important in dinamica relatiilor bilaterale de pana acum l-a avut si comunitatea de romani din Valencia.

Din delegatia valenciana care a participat la intrevederea cu primul-ministru Emil Boc au facut parte, de asemenea, vicepresedintele Guvernului Comunitatii Valenciene, Vicente Rambla Momplet, ambasadorul Spaniei la Bucuresti, Estanislao de Grandes Pascual, si directorul delegatiei Institutului Valencian de Export (IVEX), Mihai Dragos Ciobanu.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.