Craiova: Parcare subterana de 1.000 de locuri pe bani europeni

Craiova, parcare subterana

Primaria Craiova va depune in vara aceasta un proiect european de aproape 20 de milioane de euro privind amenajarea unei parcari subterane in zona parculetului Teatrului National Marin Sorescu. Viceprimarul cu atributii de primar, Marinica Dinca, sustine ca proiectul va primi finantare prin Planul Integrat de Dezvoltare, la fel ca pasajul subteran de la kilometrul zero al orasului.

“In prezent lucram la tema de proiectare si pana in vara vom depune proiect pentru parcarea subterana. Cofinantarea primariei este de doua procente din valoarea proiectului”, a anuntat Marinica Dinca.

Idee veche de cinci ani

Planul de amenajare a unei parcari de 1.000 de locuri sub Aleea Personalitatilor a fost lansata in 2006 de primarul Antonie Solomon. Edilul visa ca municipalitatea sa gaseasca o firma partener care sa investeasca 20 de milioane de euro, sa exploateze parcarea si sa plateasca apoi o redeventa de 150.000 de euro pe an primariei, in primii trei ani, apoi 10 la suta din cifra de afaceri. Criza economica a dat peste cap planul lui Solomon: nicio firma nu s-a prezentat la anuntul de licitatie al primariei.

Ideea a fost relansata odata cu desemnarea Baniei pol de crestere urbana, proiectul fiind inclus ca rezerva in Planul Integrat de Dezvoltare (PID). Pentru ca primaria mai poate obtine fonduri structurale in cadrul PID, edilii au decis sa includa si acest proiect. Daca municipalitatea va fixa o taxa fixa pentru parcare nu s-a discutat, urmand ca acest aspect sa fie hotarat dupa obtinerea banilor.

Legata de pasajul suprateran

Edilii au declarat ca Aleea Personalitatilor nu va fi afectata de lucrarile la parcare, acestea derulandu-se in subteran. Parcarea va avea trei niveluri, 27.000 de metri si un volum de 65.000 de metri cubi. Intrarile in parcare ar putea fi din Calea Bucuresti, chiar de unde va incepe pasajul suprateran.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.