Programul National de Dezvoltare Rurala, in topul absorbtiei fondurilor europene

APDRP, PNDR

Fondurile nerambursabile au fost acordate solicitantilor de fonduri care au inaintat o cerere de plata eligibila, in acord cu prevederile Programului si care, dupa ce a fost verificata, atat din punctul de vedere al documentelor, cat si efectiv pe teren, a fost aprobata de catre expertii APDRP.

Alocarea totala pentru Masurile de investitii din cadrul PNDR pe care APDRP le implementeaza este de 7,01 miliarde de euro, din aceasta suma fiind solicitate pana la sfarsitul lunii iunie 2011 peste 14 miliarde de euro prin 69.686 de cereri de finantare, respectiv 209,8%.

Aceasta situatie arata interesul urias pe care Masurile PNDR il suscita si potentialul de absorbtie totala pe care Romania il are pentru acest Program.

Situatia foarte buna a implementarii PNDR de catre APDRP si Autoritatea de Management a fost reafirmata si de catre Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Valeriu Tabara, cu prilejul ultimei intalnirii cu Dacian Ciolos, Comisarul European pentru agricultura si dezvoltare rurala: “Cu ceea ce facem acum, pentru ca este un progres real pe PNDR, pe masuri, eu sunt convins ca in 2 – 3 ani, agricultura romaneasca se va aseza intr-o zona, nu cu potential, ci cu baze de parteneriat si pentru piata romaneasca si pentru piata de afara, pentru ca asta este tinta”.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a selectat pentru finantare un numar de 47.692 de cereri de finantare in valoare de 4,41 miliarde de euro, ceea ce reprezinta un grad de angajare a fondurilor de 63% din alocarile Masurilor de investitii.

APDRP a contractat pana in prezent 30.071 de proiecte, procesul fiind in plina desfasurare.

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.