Ministerul Finantelor Publice blocheaza fondurile europene

Ministerul Finantelor Publice, fonduri europene

Organizatiile prejudiciate au semnat o petitie pe care au trimis-o Guvernului pentru a-i cere deblocarea de urgenta a banilor.

“In urma cu cateva luni, premierul Emil Boc declara ca absorbtia fondurilor structurale si de coeziune reprezinta una dintre prioritatile de grad zero ale Guvernului. Paradoxal, chiar Guvernul Romaniei prin MFP blocheaza absorbtia fondurilor europene”, se arata in petitie.

Finantele au intarziat cu trei luni plata contributiei pentru proiectele castigatoare.

AMPOSDRU, institutie care gestioneaza fondurile europene in Romania, recunoaste ca MFP a blocat banii. “La 9 decembrie 2010, AMPOSDRU a trimis catre Autoritatea de Certificare si Plata (structura din subordinea Ministerului Finantelor) o cerere de plata a prefinantarilor in valoare de 878,145 milioane lei, din care, la 10 decembrie 2010, s-au virat in contul institutiei noastre doar 387,696 milioane lei. La 12 ianuarie 2011, AMPOSDRU a mai cerut ACP plata de prefinantari in valoare totala de 843,449 milioane lei (suma in care este inclus si restul de plata din decembrie 2010), dar pana acum nu au mai fost virati alti bani”, au declarat reprezentantii AMPOSDRU.

Sursa: Stiriong

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.