Cinci proiecte europene de 79 milioane lei pentru dezvoltarea durabila a municipiului Botosani

Botosani, proiecte europene

Cele cinci investitii, in valoare totala de peste 79 de milioane de lei, au ca scop modernizarea infrastructurii rutiere, a parcurilor si spatiilor verzi, dar si realizarea unui centru de asistenta sociala.

Proiectul “Modernizare si reabilitare accese pietonale si carosabile, precum si iluminat arhitectural in municipiul Botosani” are o valoare de 31,99 milioane de lei si are ca scop refacerea cu pavele a aleilor pietonale din zonele centrale ale municipiului, refacerea spatiilor verzi, dar si amenajarea unei parcari etajate cu 168 de locuri in imediata apropiere a Pietei Centrale. El va fi implementat in 35 de luni.

“Reabilitarea, modernizarea parcurilor si a spatiilor verzi, precum si reabilitarea si modernizarea iluminatului ornamental aferent acestora” are o valoare de 7,4 milioane de lei si va fi implementat in 26 de luni. El are in vedere refacerea Parcului Mihai Eminescu, a Parcului Primariei, a Parcului Junior, a Parcului Sucevei si a Parcului Tineretului. Un alt proiect vizeaza “Reabilitarea si modernizarea strazilor inelului principal de circulatie din municipiul Botosani”. El are o valoare de 33,6 milioane de lei si un termen de implementare de 37 de luni.

“Cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in zona de actiune a municipiului Botosani prin achizitionarea de echipamente specifice si amenajarea unui centru de supraveghere” este un proiect de 2,7 milioane de lei. In baza acestuia, autoritatile locale vor achizitiona sisteme de supraveghere video care vor fi montate pe toate strazile aglomerate.

Cel de-al cincilea proiect, intitulat “Reutilizare cladire in scopul transformarii in centru social”, are in vedere constructia unui centru pentru ingrijirea copiilor aflati in situatii de risc social. El are o valoare de 2,7 milioane de lei si trebuie pus in aplicare in termen de 24 de luni. “Noi lansam astazi Planul integrat de dezvoltare, un complex de cinci proiecte. Sunt peste 79 milioane lei, aproximativ 20 milioane euro, bani care vin in municipiul Botosani si care vor rezolva o mare parte din probleme”, a declarat primarul Catalin Flutur.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.