Parteneriat strategic cu Banca Mondiala

In urma discutiilor dintre autoritatile romane si vicepresedintele regional al Bancii Mondiale despre parteneriatul strategic dintre Romania si Banca Mondiala, s-a stabilit ca acesta va fi lansat in luna iulie, intre timp derulandu-se consultarile intre institutia financiara internationala si diferite ministere, pentru a stabili proiectele care pot fi finantate.

Autoritatile romane au precizat ca obiectivul principal al parteneriatului strategic de tara nu este unul pe termen scurt, ci mai degraba unul pe termen lung si are la baza aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Exista un interes sutinut pentru obtinerea de fonduri pentru proiecte care sa fie in concordanta cu obiectivele pe care Romania si le-a fixat pentru a se putea integra in Uniunea Europeana.

Pe termen mediu si lung, parteneriatul va permite consolidarea pozitiei Romaniei ca membra a UE si dezvoltarea unor proiecte pentru intarirea capacitatii institutionale, asigurarea stabilitatii macroeconomice prin diminuarea riscurilor fiscale, cresterea competitivitatii si consolidarea sectorului privat, reducerea saraciei si asigurarea incluziunii sociale.

Sursa: , Cotidianul Curentul online, 10 mai 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.