Complex turistic de natatie construit cu fonduri europene la Targoviste

Targoviste

In cadrul proiectului se va realiza insfrastructura necesara pentru a oferi, atat turistilor, cat si localnicilor, o gama larga de servicii de agrement si relaxare.

Cu bani europeni, la Targoviste se va construi un strand functional pe perioada verii (va incorpora 3 bazine, plaja amenajata, tobogane cu apa), un bazin acoperit care va putea fi folosit pe parcursul intregului an, trei terenuri de tenis cu functiune de agrement, doua terenuri de mini-fotbal, un teren de baschet, vestiare si amenajari exterioare (spatii verzi, parcare, locuri de joaca, zona pentru biciclete si role etc).

Valoarea totala a proiectului este de 23.135.240,25 euro, din care 7.618,564,54 euro fonduri europene nerambursabile prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Prin investitiile realizate, autoritatile locale spera sa creasca numarul turistilor care vor vizita orasul si, totodata, sa creasca numarul innoptarilor in zona.

Odata cu finalizarea proiectului vor fi create 48 de noi locuri de munca. Pentru revitalizarea orasului si cresterea atractivitatii sale turistice, in municipiul Targoviste se realizeaza, prin Programul Operational Regional, o serie de alte investitii legate de infrastructura urbana, cresterea sigurantei cetatenilor, modernizarea drumului de centura, a infrastructurii educationale si promovarea potentialului turistic.

La nivelul judetului Dambovita, prin Programul Operational Regional s-au contractat, pana in prezent, 33 de proiecte in valoare totala de 602,04 milioane lei, pentru toate cele 5 axe prioritare ale programului.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.