Campanie de informare SAPARD

Agentia “SAPARD”, impreuna cu Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) a declansat o ampla campanie de publicitate pentru promovarea programelor Sapard. Costul acesteia se ridica la aproape 600.000 de euro. Banii vor fi cheltuiti pentru crearea centrelor de informare pentru tarani, si achizitionarea de aparatura performanta.

In fiecare pliant tiparit vor fi folosite expresii uzuale pentru o informarea cat mai sugestiva a taranului roman, expresii precum “rambursarea cheltuielilor”, “valoarea eligibila” sau “studiu de fezabilitate”. Principalii beneficiari, potrivit ministrului Agriculturii sunt procesatorii de carne si lapte – circa 1.100 unitati – care nu au programe de restructurare si risca sa dea faliment pana in iunie 2006, daca nu vor demara modernizarea unitatilor.

Ministrul agriculturii afirma ca trebuiesc accesibilizate si mai mult mediatizate informatiile legate de programul Sapard in mediul rural. Valoarea campaniei de informare si publicitate se ridica la 594.985 de euro. Mercury Promotions este firma care a castigat licitatia publica organizata de Ministerul Agriculturii, iar programul se deruleaza pe o perioada de opt luni. Campania prevede, in primul rand, infiintarea si coordonarea a sapte Infocentre in regiunile de dezvoltare ale Romaniei, unde persoane specializate vor oferi informatii referitoare la programul Sapard si la modul de intocmire a cererii de finantare.

Prin aceasta operatiune se incearca informarea a mai mult de o treime din comunele existente la nivel national – 2.688 urmand a fi informate de specialistii Sapard, tinand cont ca in prezent doar 37 la suta din populatia rurala a Romaniei a auzit de acest program european. Campania informativa va fi sustinuta si de una mediatica, pe o perioada de trei luni, la principalele posturi de radio si TV cu acoperire nationala sa in presa scrisa. Potrivit estimarilor, campania vizeaza aproximativ 500.000 de potentiali benficiari ai acestui program, atat din mediul rural cat si din cel urban.

Sursa: , Averea online, 27 mai 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.